Rugbiștilor argentinieni acuzați de rasism li s-a ridicat suspendarea, dar nu joacă cu Australia

DE Mihai Duță | Actualizat: 03.12.2020 - 14:32
Pablo Matera a redevenit căpitanul Pumelor, dar nu va jucă împotriva Australiei Foto: Facebook Union Argentina de Rugby

Suspendați inițiat de Federația argentiniană de rugby pentru mesaje discriminatorii și xenofobe scrise în anii 2011- 2012, căpitanul Pumelor, Pablo Matera, și colegii săi Guido Petti și Santiago Socino au scăpat de sancțiune, dar nu vor juca în meciul de sâmbătă cu Australia.

SHARE

După ce jucătorii echipei de rugby ai Argentinei au fost acuzați că nu l-au omagiat cum trebuie pe fostul jucător de fotbal Diego Maradona, la meciul d e sîmbăta trecută cu Noua Zeelandă, au iești la iveală mai multe postări discriminatorii și xenofobe pe Twitter ale actualului căpitan de echipă Pablo Matera și ale altor doi jucători, Guido Petti și Santiago Socino, postări din anii 2011 -2012. Ca urmare, Federația Argentiniană de Rugby (UAR) a luat poziție și i-a suspendat pe căpitanul Pablo Matera și pe ceilalți doi colegi de echipă până la finalizarea unei anchete interne. Cei trei și-au cerut public scuze pentru acele mesaje din urmă cu 8-9 ani. În 2012, Matera avea 19 de ani, Petti - 18 ani și Santiago Socino - 20 de ani.

Citește și

Rugbiștii argentinieni, acuzați că nu l-au omagiat cum trebuie pe Maradona. Forfait cu Australia?

Ancheta internă a UAR a fost finalizată rapid și decizia a fost de a nu-i suspenda pe cei trei jucători, iar Pablo Matera și-a reluat funcția de căpitan de echipă.

Potrivit UAR, jucătorii și-au cerut scuze și, având în vedere cu comportamentul lor bun în anii care au trecut de când au fost postate comentariile, organul de conducere a ridicat suspendarea.

"Măsurile preventive sunt inutile, așa că am decis să ridicăm suspendarea celor trei jucători și să restabilim căpitania lui Pablo Matera", se arată într-un comunicat al UAR. 

Cu toate acestea, cei trei sportivi nu vor juca sâmbăta viitoare împotriva Argentinei, în ultima etapă a Tri Nations Cup 2020. 

Suspendarea ridicată, dar cei trei jucători nu joacă împotriva Australiei

Antrenorul Mario Ledesma a declarat că decizia a fost luată de comun acord cu UAR pentru a proteja jucătorii după ce au fost supuși unei „ură” în ultimele zile.

"Au ajuns la un acord cu Uniunea pentru a nu juca acest joc. Pablo nu va juca, dar el este în continuare căpitan. Au crezut că așa este cel mai bine pentru toată lumea.

Ce pot spune despre acești trei jucători tineri și bărbați minunați este că sunt oameni grozavi. Și ei și familiile lor au suferit foarte mult săptămâna aceasta. Este foarte trist. Ei au recunosc ceea ce au făcut, le este rușine și regretă cu adevărat ceea ce au făcut. Pot să vă spun că nu mai sunt aceiași oameni ca la 17 sau 18 ani”, a declarat antrenorul Mario Ledesma.

Pentru partida de sâmbătă, împotriva Australiei, căpitan de echipă al Pumelor a fost desemnat centrul Jeronimo de la Fuente. 

  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te