Românul Vasile Gliga, ales pentru a treia oară vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.07.2021 - 18:31
Românul Vasile Gliga, ales pentru a treia oară vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv. / Foto: ziare.com

Federaţia Română de Dans Sportiv (FRDS) a anunţat că preşedintele Vasile Gliga a fost ales, pentru a treia oară consecutiv, în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, în cadrul Adunării Generale a WDSF.

SHARE

"Veşti bune în vremuri nebune! România tocmai a primit o nouă recunoaştere internaţională a tuturor eforturilor depuse în ultimii peste 15 ani de dansatori, părinţi, antrenori şi iubitori ai dansului sportiv. Ieri, 25 iulie, în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, Vasile Gliga a fost ales pentru al treilea mandat consecutiv în forumul de conducere al Federaţiei Mondiale, în funcţia de vicepreşedinte responsabil cu strategia de marketing.

Începând cu anul 2004, momentul în care Vasile Gliga a preluat conducerea Federaţiei Române de Dans Sportiv (FRDS), România a început să-şi construiască un renume, transformându-se dintr-o ţară necunoscută în lumea dansului sportiv internaţional, într-una foarte performantă, câştigând 10 titluri de campioni mondiali şi participând la aproape toate competiţiile de renume", se arată într-un comunicat al FRDS.

Citește și: Fotbaliști care au devenit interlopi: Faraonu de la Madrid, Claudiu Răducanu, Ochi și Gemaru

Potrivit FRDS, principalele contribuţii ale lui Vasile Gliga în aceşti ani au fost promovarea meritocraţiei, implementarea unor proceduri obiective de selecţie a reprezentanţilor României la Campionatele Mondiale, precum şi deschiderea de care a dat dovadă faţă de experienţa şi expertiza celor mai performante personalităţi ale dansului sportiv mondial.

"Recunoaşterea meritelor României în acest domeniu spectaculos reprezintă un motiv de fericire şi împlinire, atât pentru dansatorii şi antrenorii care au depus eforturi uriaşe de a conserva performanţele obţinute într-o perioadă extrem de tumultoasă, marcată de lupte interne şi restricţii drastice impuse de autorităţi, cât şi pentru părinţii care au susţinut necondiţionat şi au luptat necontenit pentru realizarea unui vis comun: strălucirea dansului sportiv românesc", precizează comunicatul.

Citește și: Eduard Novak se străduiește să-i facă loc rău-platincului Gigi Becali la Stadionul Arcul de Triumf

Raportându-se la luptele interne din cadrul Federaţiei Mondiale, Vasile Gliga susţine că frumuseţea dansului sportiv trebuie întreţinută şi promovată, dând dovadă de transparenţă şi de unitate.

"Lupta pentru putere e dură de multe ori, dar nu trebuie să afecteze niciodată imaginea deosebită şi evoluţia spectaculoasă a dansului sportiv, la care ar trebui în schimb, să contribuim cu toţii. Frumuseţea dansului sportiv nu trebuie alterată prin realizarea unor scopuri mici, ea trebuie întreţinută şi promovată, dând dovadă de transparenţă şi unitate", a precizat Vasile Gliga. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.