Urmează două "finale" cu Muntenegru și Ungaria, în tentativa fetelelor lui Tomas Ryde de a ajunge în Grupele Principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.
De știut: România a marcat în a doua repriză mai puține goluri decât modesta sa adversară: a fost 9-8 pentru Kazahstan.
S-au disputat marți:
Muntenegru - Ungaria 25-24
Spania - Senegal 29-20
România - Kazahstan 22-20
Grupa C, clasament:
1 Spania 6 puncte (89-61)
2 Muntenegru 6 (84-70)
3 România 4 (67-75)
4 Ungaria 2 (88-69)
5 Senegal 0 (69-87)
6 Kazahstan 0 (56-91).
*Primele trei clasate se califică în Grupele Principale.
Au mai rămas de disputat pentru tricolore:
4 decembrie, ora 08:00, România vs Muntenegru / Kumamoto Prefectural Gymnasium, Nishi-ku
6 decembrie, ora 12:00, România vs Ungaria / Yatsushiro General Gymnasium, Yatsushiro
Desfășurarea LiveText a partidei România vs Kazahstan:
Min 60: România vs Kazahstan 22-20
Marcatoare: Dache (2)
România continuă să încaseze destul de ușor goluri pe centrul defensivei. Vizitiu trimite pe lângă poartă cu o lovitură de la șold. Incredibil: în repriza a doua, Kazahstan conduce cu 8-6 (cu câteva minute înainte de final). Un gol avantaj, cu patru minute înainte de final, Tomas Ryde cere time-out. Da, era cazul. Se joacă la întâmplare în aceste momente, iar Udrişitioiu trimite pe lângă poartă. O intercepție ne scapă de posibilitate de a fi egalați, iar Dache înscrie și elimină emoțiile. În ultimele trei secunde, Polocoșer este eliminată (contează doar pentru statistică). România evită un rezultat rușinos și se impune până la urmă cu 22-20.
Min 50: România vs Kazahstan 20-16
Marcatoare: Pintea, Udrişitioiu (2), Iuganu
Mai sunt doar două goluri, România nu are claritate pe faza ofensivă. Pare un meci amical, dar nu prea e: Cristina Neagu se agită pe margine, iar adversarele mai punctează încă o dată: 16-15. Neagu dă indicații tactice, după ce a discutat ceva și cu Tomas Ryde. Punctăm doar de la 7 metri, prin Crina Pintea. Udrişitioiu înscrie pe contraatac, după o pasă foarte bună a Denisei Dedu. Una dintre adversare mănâncă puțină ciocolată pe bancă. Zamfirescu este eliminată, iar cu zece minute înainte de finalul meciului România are un avantaj de patru goluri (20-16).
Min 40: România vs Kazahstan 16-13
Marcatoare: Iuganu, Zamfirescu
Iuganu înscrie primul gol din repriza a doua. Destule erori în primele minute, de ambele părți. Zamfirescu punctează superb de la 9 metri, iar Cristina Neagu zâmbește de pe bancă. A intrat și Denisa Dedu pe teren. Ratări multe de pe extreme, în acest ritm va fi foarte greu cu Muntenegru. Kazahstan se apropie la trei goluri, nu a fost tocmai o plimbare prin parc acest meci.
Sigur că adversarul este unul slab și că pot apărea inerente momente de relaxare, însă totuși sunt parcă prea multe inexactități în jocul fetelor noastre. Sunt multe rezerve pe teren, dar și cele care stau de obicei mai mult pe bancă trebuie să fie la o distanță mai mare decât adversarele din Kazahstan. Cristina Neagu (nu a jucat deloc) a fost surprinsă de mai multe ori de camerele tv privind parcă în gol. Miercuri ne așteaptă un meci foarte important cu Muntenegru.
Min 30: România vs Kazahstan 14-11
Marcatoare: Seraficeanu, Vizitiu (2), Pristaviță
România nu poate duce la bun sfârșit un contraatac, este o etapă a jocului la care nu am stat niciodată foarte bine. Kazahstan reușește și golul al șaptelea, multă lejeritate în defensiva tricoloră. Tomas Ryde cere un time-out, era nevoie. Fetele noastre trebuie să fie un pic mai agresive. Vizitiu trimite în bară, avea procentaj de 100% până la această ratare. Luăm gol de la 10 metri, adversarele s-au apropiat la trei goluri (12-9). Dache este eliminată pentru două minute, iar avantajul este acum de doar două goluri. Fetele noastre parcă nu mai știu să înscrie...Vizitiu ratează de la 7 metri, deși o culcase pe portărița adversă din fentă (ratare foarte mare). Time-out cerut de antrenorul advers, poate e nemulțumit că e la doar două goluri în urma României. Cristina Neagu încearcă să le motiveze pe fete. Ciucă mai face o paradă. Se intră la vestiare cu 14-11 în favoarea României.
Min 20: România vs Kazahstan 10-5
Marcatoare: Perianu, Udrişitioiu, Pintea, Vizitiu, Seraficeanu (2)
Ciucă are o primă intervenție bună între buturi. O primă eliminare, iar aceasta vine în tabăra adversă. România nu reușește să înscrie în superioritate numerică. Udrişitioiu este bine lansată în extremă, iar diferența este acum de patru goluri: 6-2. Încă o paradă a lui Ciucă, aceasta a închis foarte bine poarta până acum. Crina Pintea are soluții de fiecare dată când mingea ajunge la ea. Polocoșer deviază o minge, iar aceasta întră în poartă (7-4). Seraficeanu punctează pe un contraatac, a fost golul cu numărul opt al României. După zece minute, România conduce cu 10-5.
Min 10: România vs Kazahstan 4-2
Marcatoare: Pintea (3), Perianu
România a început partida fără Cristina Neagu, ea fiind menajată. Pintea a deblocat tabela, iar apoi Perianu a făcut 2-0 de la 7 metri. Crina Pintea mai punctează încă o dată, ea pare a fi cea mai în formă din tabăra noastră. Puțină imaginație pe faza de atac, va fi nevoie de mult mai mult în fața unor formații precum Muntenegru și Ungaria. Ratări din situație de unu la unu cu portarul advers. Sunt câteva inexactități și pe faza defensivă, multă relaxare în fața unui adversar fără nume.
România a avut lovitura de start
Sunt intonate cele două imnuri
Victoria este obligatorie pentru fetele lui Tomas Ryde în încercarea de a se califica în Grupele Principale ale CM de handbal feminin din Japonia. Un succes ar aduce un moral mai bun înainte de duelurile decisive cu Muntenegru și Ungaria. Confruntarea dintre România și Kazahstan este în direct pe Digisport, Telekom Sport și LiveText pe HotNews.ro.
După dușul rece cu Spania, România și-a mai revenit din punct de vedere mental odată cu victoria obținută împotriva Senegalului.
Meciul cu Kazakhstan este unul în care se pot regla ultimele setări ale jocului, pentru că împotriva Muntenegrului și a Ungariei este nevoie de mult mai mult.
Doar primele trei clasate vor merge în Grupele Principale, iar un succes cu Kazakhstanul este obligatoriu. Pe lângă acest lucru, este nevoie de un alt nivel de exprimare pentru a putea conta cu adevărat în cele două "finale" cu Muntenengru și Ungaria.
Ce s-a jucat deja în Grupa C:
Muntenegru - Senegal 29-25
Ungaria - Kazahstan 39-15
România - Spania 16-31
Muntenegru - Kazahstan 30-21
România - Senegal 29-24
Spania - Ungaria 29-25
Când vor avea loc meciurile României:
30 noiembrie, ora 11:00, România vs Spania 16-31
1 decembrie, ora 11:00, România vs Senegal 29-24
3 decembrie, ora 12:00, România vs Kazahstan 22-20
4 decembrie, ora 08:00, România vs Muntenegru / Kumamoto Prefectural Gymnasium, Nishi-ku
6 decembrie, ora 12:00, România vs Ungaria / Yatsushiro General Gymnasium, Yatsushiro
România - unică în lume
Cu toate că nu a mai câștigat un titlu mondial din 1962 (unicul din palmares de altfel), naționala României este singura care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial de handbal feminin (va fi a 23-a prezență pentru tricolore). Începand din 1957 și până în 2017, România nu a lipsit de la niciun turneu final mondial.
Cine a făcut parte din echipa care a câștigat titlul mondial în 1962:
Liliana Borcea, Ana Botan-Stark, Edeltraut Franz, Iuliana Naco, Aurelia Szoke-Sălăgeanu, Constanţa Dumitraşcu, Antoaneta Oţelea-Vasile, Felicia Gheorghiţă, Irene Hector-Nagy, Cornelia Constantinescu, Aurora Leonte-Niculescu, Iosefina Ştefănescu-Ugron, Martina Constantinescu-Scheip, Elena Hedesiu, Victoria Dumitrescu, Ana Nemetz. Antrenori: Constantin Popescu, Niculae Nedeff.