România s-a chinuit cu Belarus, 0-0, în preliminariile EURO 2024. Gigă Popescu: Totul, după ureche

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.10.2023 - 07:19
România s-a chinuit cu Belarus, 0-0, în preliminariile EURO 2024. Gigă Popescu: Totul, după ureche - Foto: Profiemdia Images

România s-a chinuit cu Belarus, terminând la egalitate, 0-0, meciul de pe Stadionul ''Szusza Ferenc'' din Budapesta, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, și pierzând astfel o șansă importantă la calificare. Gică Popescu a apreciat că „totul se face după ureche”.

SHARE

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu Belarus, 0-0, joi seara, pe Stadionul ''Szusza Ferenc'' din Budapesta, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Tricolorii au făcut un pas greşit în lupta pentru calificare, nereuşind să se impună în faţa unei echipe modeste, pe care am dominat-o clar.

România a atacat mult, însă a făcut-o lent, previzibil, jucătorii antrenaţi de Edward Iordănescu fiind lipsiţi de claritate la ultima pasă sau în faţa porţii.

Citește și: România - Belarus. Fotbal în brazda cu viermi, gazon cu o ciupercă. Păsările au mâncat îngrăşământul

Gazdele (Belarus îşi joacă meciurile de acasă pe teren neutru, conform deciziei UEFA, n.red.) au avut prima ocazie de gol, dar şutul lui Klimovici (6) a trecut puţin pe lângă poartă, notează Agerpres.

Stanciu a ratat prima ocazie clară a echipei României (10), şutul său din careu fiind respins de portar. Alibec (16) a tras de la 16 metri, dar Ignatovici a respins în corner. Drăguş (18) a reluat cu călcâiul la un corner, însă balonul a ocolit poarta. Stanciu (23) a fost din nou periculos, dar voleul său de la 15 metri s-a dus peste poartă. Căpitanul Stanciu a avut o şansă (35), dar mingea trimisă din lovitură liberă nu i-a dat emoţii portarului.

După pauză, ostilităţile au continuat după acelaşi şablon. Alibec (53) a şutat în Politevici din câţiva metri, iar apoi Răzvan Marin l-a pus la încercare de Ignatovici (54), cu un şut de la 25 de metri, dar goalkeeper-ul a respins de sub transversală.

Konţevoi (56) a şutat din întoarcere, în plasa laterală, la unul dintre puţinele atacuri reuşite ale gazdelor.

Moruţan a trimis un şut-centrare (66), dar Ignatovici a respins în Hagi. Stanciu a tras periculos la colţul lung, dar mingea a ocolit poarta (69).

Citește și: Lupta lui Ianis Hagi cu accidentarea groaznică suferită a fost în primul rând una psihologică

Moldovan a avut două intervenţii salvatoare la două mingi expediate de Konţevoi (67, 86).

Ocaziile României au fost rare în ultima parte a meciului, notabil fiind şutul imprecis al lui Bancu (80), din poziţie bună.

România a încheiat cu o posesie net superioară, 64%-36%), cu 21-9 şuturi la poartă şi doar 5-2 pe poartă, 9-4 la cornere etc.

În alt meci, Kosovo a învins Andorra cu 3-0 în deplasare. Partida Israel - Elveţia a fost amânată pentru 15 noiembrie.

După această remiză, România se menţine pe locul secund, cu 13 puncte, după Elveţia, 14 puncte, dar urmată de Israel, 11 puncte, Kosovo, 7 puncte, Belarus, 5 puncte, şi Andorra, 2 puncte.

România va juca duminică pe Arena Naţională, cu Andorra (21:45), într-un meci fără spectatori, dar cu accesul permis copiilor sub 14 ani.

Citește și: VIDEO Fostul fotbalist Petr Cech s-a reprofilat. Face minuni și în hochei. A fost ales omul meciului

Gică Popescu: Am făcut un joc modest. Totul se face după ureche

Gică Popescu, fostul internaţional român, este de părere că echipa României evoluează fără o idee de joc şi că riscă să nu ajungă la EURO 2024.

„Un joc modest. Senzaţia pe care o am e că toate aceste ocazii pe care le creăm vin în urma calităţii individuale ale jucătorilor.

Nu văd ceva colectiv, ceva lucrat. Totul este după ureche, totul este după puterea fiecărui jucător din compartimentul ofensiv, după inspiraţia lui.

Nu ne-a împiedicat gazonul să atacăm, am ajuns de foarte multe ori in preajma careului, dar totul era la nimereală. Nu am arătat niciodată pe durata acestor preliminarii ca o echipă care merită să fie la Euro.

Jucând aşa, mi-e teamă că nu vom ajunge acolo. Ceea ce ar fi o mare ruşine! E o mare diferenţă între mine şi Edi Iordănescu.

Eu ştiu ce înseamnă echipa naţională, el nu ştie ce înseamnă! Eu am plâns pentru echipa naţională, el nu. Nu am nimic cu familia Iordănescu, ba chiar port un deosebit respect, dar de când a preluat Edi Iordănescu echipa, este cea mai slabă naţională.

A făcut egal cu Belarus! Vrea laude pentru asta? Trebuie să spunem lucrurile aşa cum le vedem noi”, a declarat Gică Popescu, potrivit News.ro.

Antrenorul Edward Iordănescu e extrem de supărat, dar la fel de optimist

Edward Iordănescu, selecţionerul naţionalei României, crede că echipa a controlat meciul cu Belarus la Budapesta, 0-0, şi va lupta până la final pentru calificare.

„Sunt extrem de supărat dar la fel de optimist. Am încrederea că acest grup are capacitate şi vom fi la European. Din păcate nu am reuşit să aducem acasă cele trei puncte.

Ducem acasă doar un punct, dar trebuie să ne ridicăm rapid, pentru că jucăm peste trei zile acasa, cu Andorra. Nu am ce să le reproşez, am controlat jocul total.

Faţă de alte jocuri am avut o evoluţie mai bună, mai clară, fără multe pase greşite. Astfel de jocuri le deblochezi cu un moment de inspiraţie, cred că lucrul care a făcut să nu luăm decât un punct a fost ultima pasă şi finalizarea. Suntem aproape de finalul campaniei şi nu am pierdut niciun meci, nu am luat goluri.

O calificare este făcută din mai mulţi paşi. Acesta este unul dintre ei. [despre declaraţiile lui Gică Popescu] De când ne luptăm să ajungem la un turneu final, dânsul a spus un lucru pozitiv?

Nu am auzit de la dânsul un lucru pozitiv la nici unul din meciurile noastre. Am senzaţia că abia se aşteaptă un pas greşit”, a declarat Edward Iordănescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te