Reprezentanții României la Campionatul Mondial de Fotbal

DE Mihai Duță | Actualizat: 23.06.2018 - 12:46
Jaime Penedo este portarul lui Dinamo București și apără poarta naționalei statului Panama, calificată în premieră la o Cupă Mondială

Chiar dacă reprezentativa noastră a rămas acasă, un jucător din campionatul intern, Jaime Penedo, portarul echipei Dinamo, este prezent în competiție cu naționala statului Panama.

SHARE

Jaime Manuel Penedo Cano (36 de ani) joacă pentru Dinamo București, pe postul de portar, din 2016. Venit pentru doi ani, el și-a reînnoit contractul cu echipa din Ștefan cel Mare chiar înainte de plecarea la Campionatul Mondial. 

„Portarul panamez Penedo Cano a semnat în urmă cu câteva momente un nou contract cu FC Dinamo București, valabil până la finalul sezonului competițional 2018-2019“, a fost anunţul oficial făcut pe pagina de fFacebook a echipei Dinamo. 

De-a lungul carierei, a evoluat la Estudiantes de Panama, Club Deportivo Plaza Amador (Panama), Club Deportivo Arabe Unido (Panama), Cagliari (Italia), Club Social y Deportivo Municipal (Guatemala), LA Galaxy (SUA) și Deportivo Saprissa (Costa Rica).

Penedo a fost campion în Statele Unite cu LA Galaxy, în 2014, și mai are în plamares patru titluri cu echipa CSD Municipal în Guatemala şi alte două pe când juca la Club Deportivo Arabe Unido în Panama.

Goalkeeperul panamez are 129 de selecții la echipa națională, cu care s-a clasat pe locul secund la ediţiile 2005 şi 2013 ale Gold Cup, campionatul zonei CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe). Tot atunci a fost desemnat cel mai bun portar al competiţiei.

Ziua de 11 octombrie 2017 a fost declarată zi de sărbătoare națională de către preşedintele statului Panama, Juan Carlos Valera, după ce reprezentativa ţării sale s-a calificat la Cupa Mondială de fotbal pentru prima oară în istoria sa.

La un moment dat, și atacantul Naif Hazazi, care a venit în aprilie la FC Botoșani, era pe lista jucătorilor care ar fi putut participa cu naționala Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din Rusia.
El avea deja 42 de selecții și 10 goluri înscrise. Din păcate, Naif Hazazi nu s-a regăsit pe lista jucătorilor care au făcut deplasarea în Rusia. De altfel, toți componenții reprezentativei Arabiei Saudite provin doar din campionatul intern, majoritatea de la cluburile Al Ahli şi Al Hilal.

Bani pentru Dinamo

FIFA a mărit substanțial recompensele pentru cluburile care dau jucători la Campionatul Mondial din Rusia, iar Dinamo va profita la maximum. Conform datelor financiare prezentate de FIFA, fiecare jucător prezent la Campionatul Mondial din 2018 va produce pentru echipa de club suma de aproape 7.000 de euro pe zi. FIFA a anunțat că va plăti și pentru cele 15 zile de pregătire de dinaintea turneului, astfel că vor fi luate în calcul minimum 25 de zile pentru toți fotbaliștii.

Panama va juca în grupa G, alături de Anglia, Belgia și Tunisia. Cum lui Jaime Penedo are slabe șanse de a trece de grupe, acesta va bifa 25 de zile in Rusia, iar Dinamo va încasa, la final, circa 175.000 de euro, conform sptfm.ro.

Octavian Goga, în premieră, comisar FIFA

Octavian Goga (57 de ani) este de 16 ani observator de joc în Liga 1, iar de 6 ani se regăsește pe lista delegaților UEFA. Din 2016, a devenit comisar FIFA, fiind supervizor la mai multe partide din preliminariile Campionatului Mondial.  El este, totodată, vicepreședinte al Federației Române de Fotbal și membru în Comitetul Executiv.

Este pentru prima dată când România are un reprezentant printre comisarii FIFA la un turneu final de Campionat Mondial.

Octavian Goga este comisar de meci la Cupa Mondială din Rusia
„Mă bucur că am oportunitatea de a participa la un asemenea turneu major, reprezintă un moment important al carierei mele de observator de joc. FIFA m-a informat că voi îndeplini rolul de comisar la cinci partide de la Campionatul Mondial“, a declarat Octavian Goga.

După ce a urmat cursul de pregătire pentru Cupa Mondială și a participat, pe 13 iunie, la congresul FIFA, oficialul român a supervizat meciurile  Peru – Danemarca (grupa C), Columbia – Japonia (grupa H) și Franţa – Peru (grupa C). Sâmbătă va fi prezent la  Japonia – Senegal (grupa H), iar miercuri, 27 iunie, va fi la Mexic – Suedia (grupa F).  

Pe lângă ședința tehnică și întocmirea raportului de meci, comisarii supervizează antrenamentele desfășurate cu o zi înaintea jocului, verifică stadioanele și participă la ședințele cu responsabilii pentru securitatea desfășurării partidelor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te