Remiză albă în derby-ul FCSB - Rapid București, în fața a peste 40.000 de fani. Șumi: „Echitabil”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.10.2024 - 08:10
Remiză albă în derby-ul FCSB - Rapid București, în fața a peste 40.000 de fani. Șumi: „Echitabil” - Foto: Facebook/FCSB
Remiză albă în derby-ul FCSB - Rapid București, în fața a peste 40.000 de fani. Șumi: „Echitabil” - Foto: Facebook/FCSB

Remiză albă în derby-ul FCSB - Rapid București. Derby-ul dintre FCSB și Rapid București s-a încheiat fără goluri, duminică seara, pe Arena Națională, în fața a 40.287 de spectatori.

SHARE

Partida de pe Arena Națională a debutat în forță, cu FCSB dominând începutul de meci.

Remiză albă în derby-ul FCSB - Rapid București, în fața a peste 40.000 de fani. Șumi: „Echitabil”

David Miculescu a avut prima ocazie în minutul 3, cu un șut din afara careului, respins de portarul elvețian al Rapidului, Benjamin Siegrist, considerat omul meciului pentru prestația sa. Siegrist a intervenit și la șutul lui Darius Olaru din minutul 8, păstrând scorul neschimbat.

Rapid a replicat prin Clinton Njie, care a trimis un șut de la distanță în minutul 11, parat de Ștefan Târnovanu. Camerunezul a ratat cea mai mare ocazie a Rapidului în minutul 15, șutând direct în portar, iar Aaron Boupendza a reluat peste poartă.

Gazdele au menținut presiunea, iar Alexandru Băluță a trimis mingea în plasa laterală în minutul 16. Darius Olaru a ratat o nouă oportunitate din apropiere în minutul 30, dar Siegrist a intervenit din nou salvator.

Sursa foto: Facebook/FCSB

Goalkeeper-ul Rapidului a avut alte două parade impresionante la șuturile lui Octavian Popescu (45+1) și Olaru (45+2), păstrând tabela imaculată.

Ultima fază notabilă a primei reprize a aparținut echipei lui Marius Șumudică, Claudiu Petrila fiind blocat în minutul 45+5 de Adrian Șut.

În repriza secundă, ritmul a scăzut, iar ocaziile de gol au fost mai rare. Adrian Șut a încercat o finalizare spectaculoasă cu călcâiul în minutul 51, mingea trecând pe lângă poartă. Darius Olaru a șutat pe lângă țintă în minutul 63, iar Daniel Popa a trimis în plasa laterală în minutul 82.

Sursa foto: Facebook/FCSB

Rapid a avut o singură ocazie clară în repriza secundă, prin Xian Emmers, în minutul 76, dar șutul belgianului a fost blocat decisiv de Risto Radunovic.

Meciul a fost întrerupt de două ori de arbitrul Istvan Kovacs, în minutele 51 și 56, din cauza petardelor aruncate de suporteri pe teren.

Antrenorul Rapidului, Marius Şumudică, a declarat, duminică seara, după remiza, scor 0-0, cu FCSB, că formaţia sa nu merita să câştige, dar nici cea adversă, catalogând rezultatul drept echitabil.

"Eu le spun de fiecare dată jucătorilor mei că Dumnezeu îţi dă un punct când începe meciul. Dacă poţi să le iei şi pe celelalte două, foarte bine, dacă nu, nu-l pierde pe cel pe care îl ai în buzunar.

Eu nu le-am spus niciodată jucătorilor mei să se retragă, dar am întâlnit o echipă bună cu cel mai valoros lot din Liga I. Şi era foarte greu să joci deschis când treceau minutele şi ei puneau presiune. Din punctul meu de vedere cei de la FCSB nu au avut situaţii clare de a marca, doar prin şuturi de la distanţă, însă Siegrist a fost în zi foarte bună şi a respins.

Noi am avut ocazii incredibile prin Njie, prin Boupendza, prin Emmers.. aşa că eu cred că e un rezultat echitabil. Nici noi nu meritam să câştigăm, dar nici ei. Doar cine avea puţin mai mult noroc putea câştiga", a precizat tehnicianul.

FCSB a avut o posesie superioară de 64% față de 36% a Rapidului, dominând și la capitolul șuturi la poartă (22-10) și cornere (7-4). Ultimul meci între FCSB și Rapid care s-a încheiat 0-0 a avut loc pe 24 octombrie 2011, conform site-ului LPF.

FCSB rămâne neînvinsă în campionat de șapte etape, cu patru victorii și trei remize în această perioadă, menținându-se în fruntea clasamentului Superligii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te