Record pentru sportivii români la Campionatul European de Tenis de Masă: Au câștigat 17 medalii

DE Alin Crișan | 25.07.2023 - 16:37
Record pentru sportivii români la Campionatul European de Tenis de Masă: Au câștigat 17 medalii - Foto: Federația Română de Tenis de masă

Record pentru sportivii români la Campionatele Europene de Tenis de Masă! Tenismenii s-au întors acasă cu 17 medalii.

SHARE

Record pentru sportivii români la Campionatele Europene de Tenis de Masă pentru juniori U15 şi U19 de la Gliwice (Polonia), încheiate duminică, unde țara noastră a căștigat 17 medalii: 6 de aur, 4 de argint și 7 de bronz. 

Record pentru sportivii români la Campionatul European de Tenis de Masă: Au câștigat 17 medalii

Astfel, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă, România a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni.

„Vă mulţumesc tuturor, sportivi, antrenori, staff tehnic, staff medical, tuturor celor prezenţi la Gliwice şi nu numai, vă mulţumesc pentru 10 zile în care cel mai important lucru a fost victoria!! Cluburilor sportivilor, antrenorilor de la cluburi, familiilor voastre şi tuturor celor care ne sunt alături, necondiţionat. Partenerului oficial al FRTM, compania ROMSTAL şi tuturor sponsorilor! Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic Sportiv Român! Echipei mele, cea mai grozava echipă, echipa FRTM!”, a transmis preşedintele Federaţiei, Cristinel Romanescu.

Citește și: Aur, argint și bronz, pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie

La simplu masculin Under-19, Eduard Ionescu l-a învins în finală pe polonezul Milosz Redzimski cu 4-1, după ce în semifinale trecuse de Andrei Istrate cu 4-1.

Finala feminină a fost una românească, iar Elena Zaharia a învins-o pe Ioana Sîngeorzan cu 4-2, după ce în semifinale Zaharia trecuse de Bianca Mei-Roşu cu 4-2, iar Ioana Sîngeorzan o învinsese pe galeza Anna Hursey cu 4-3.

La dublu feminin Under-19, Bianca Mei-Roşu şi germanca Mia Griesel au pierdut cu 1-3 finala cu polonezele Zuzanna Wieglos/Anna Brzyska. În semifinale, Mei-Roşu şi Griesel au trecut cu 3-0 de cuplul româno-croat Elena Zaharia/Hana Arapovic, iar polonezele au câştigat cu 3-1 în faţa perechii româno-italiene Ioana Sîngeorzan/Nicole Arlia.

La dublu masculin U19, cuplul Eduard Ionescu/Darius Movileanu a dispus în finală de perechea Andrei Istrate/Iulian Chiriţă cu 3-0. În semifinale, Eduard Ionescu şi Darius Movileanu s-au impus cu 3-1 în faţa polonezilor Marcel Blaszczyk/Alan Kulczycki, iar Andrei Istrate şi Iulian Chiriţă au câştigat cu 3-2 în faţa francezilor Thibault Poret/Hugo Deschamps.

La Under-15, în proba de dublu feminin, cuplul româno-portughez Andreea Băiaşu/Julia Leal a pierdut în faţa perechii franceze Nina Guo Zheng/Leana Hochart cu 0-3, dar a rămas cu medalia de bronz.

Medalii de aur au cucerit în Polonia echipa feminină U19 (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Evelyn Ungvari, Adela Struna, antrenori Elena Sebe, Alexandru Dincă), echipa masculină U19 (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Iulian Chiriţă, Andrei Istrate, Dragoş Bujor, antrenori Mădălin Ionaşcu, Vasile Florea), Elena Zaharia la simplu feminin U19, Eduard Ionescu la simplu masculin U19, perechea Darius Movileanu/Elena Zaharia la dublu mixt U19, perechea Eduard Ionescu/Darius Movileanu la dublu masculin U19.

Medalii de aur au obţinut Ioana Sîngeorzan la simplu feminin U19, perechea Eduard Ionescu/Ioana Sîngeorzan la dublu mixt U19, perechea Bianca Mei-Roşu/Mia Griesel (Germania) la dublu feminin U19, perechea Andrei Istrate/Iulian Chiriţă la dublu masculin U19.

Citește și: Campionul olimpic care moare, uitat, la 10.000 km de România. Nimeni nu știe data și cauza decesului

Medaliile de bronz au fost adjudecate de echipa masculină U15 (Robert Istrate, Robert Podar, Mihai Nagy, Flavius Rus, antrenor Emilian Bulbuc), Bianca Mei-Roşu la simplu feminin U19, Andrei Istrate la simplu masculin U19, perechea Andrei Istrate/Nicole Arlia (Italia) la dublu mixt U19, perechea Elena Zaharia/Hana Arapovic (Croaţia) la dublu feminin U19, perechea Ioana Sîngeorzan/Nicole Arlia (Italia) la dublu feminin U19, perechea Andreea Băiaşu/Julia Leal (Portugalia) la dublu feminin U15.

La ediţia de anul trecut, de la Belgrad, bilanţul delegaţiei României a fost de 6 medalii de aur, 1 de argint şi 3 de bronz. La Under-19, bilanţul a fost de 4-1-3, iar la Under-15 de 2-0-0, potrivit glasulcetății.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te