Răducioiu, obligat să mănânce doar prune și pâine în Coreea de Nord. Ce animal în sos roșu a refuzat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.04.2023 - 12:31

Legendarul fotbalist Florin Răducioiu a fost pus să meargă cu trenul de lemn, în țara celui mai temut dictator, Kim Ir Sen. El și-a vărsat mațele, după ce a mâncat cu poftă carne de câine în sos roşu. Tot turneul a mâncat doar orez cu pâine şi prune mari.

SHARE

Valeriu Răchită (52 de ani), fostul fundaș al Stelei, a dezvăluit detalii despre experiența prin care a trecut în Coreea de Nord, unde a fost cu Naționala Olimpică a României.

Răducioiu a mâncat carne de câine în Coreea de Nord

Totul se întâmpla în anul 1987, când țara asiatică se afla încă sub controlul lui Kim Ir Sen, fondatorul statului comunist. 

Fostul fotbalist a dezvăluit că magazinele erau goale și că, timp de trei săptămâni, au mâncat numai orez cu pâine, conform gsp.ro.

„Am fost coleg cu Răducioiu la Naționala Olimpică. Am fost în generație cu el și Stănici (n.r.- Constantin) și nu foarte multă lume a ajuns în Correa de Nord.

Citeşte şi: Florin Răducioiu: "Tot timpul făceam perfuzii cu un lichid roz. Luam Micoren ca pe dulciuri"

Noi am fost în Coreea de Nord pe vremea lui Kim Ir Sen, în 1987. A fost cea mai tare experiență din viața mea.

Am zburat de la București, la Moscova, de la Moscova la Novosibirsk, de la Novosibirsk la Irkuțk și de la Irkuțk la Phenian.

Am ajuns într-o altă lume. M-a șocat faptul că nu exista nici un fel de magazine, nu exista nimic, era o foame cumplită.

Citeşte şi: Răducioiu l-a acuzat pe Gică Popescu de blat la Euro 1996. Acum, îl amenință cu tribunalul

Am mâncat cât am stat acolo, vreo 3 săptămâni, numai orez cu pâine și niște fructe, care erau un fel de prune mai mari”, a declarat Valeriu Răchită.

Florin Radu Răducioiu este un fost fotbalist legendar al Naţionalei de Aur a României, renumit pentru golurile sale spectaculoase şi felul cum alerga, de parcă se lipea de gazon, ca o felină.

"Să fii prompt pe poartă!"

El a povestit că a învăţat meserie de la mentorul său, marele Mircea Lucescu, care i-a spus: "Trebuie să fii prompt pe poartă!".

Este autorul golurilor memorabile din minutele 16 şi 89, din meciul România - Columbia, de la Mondialul din Statele Unite,din Grupa A, câştigat de Naţionala României cu 3-1.

Valeriu Răchită a continuat dezvăluirile despre experiența din Coreea de Nord. 

„Într-o deplasare, cu trenul de lemn, trebuia să jucăm în altă localitate, iar în acel vagon, căruia noi îi spunem vagon restaurant, ne-au fost aduse niște boluri cu niște bucățele de carne, într-un sos roșiatic.

"Carne de la câinele"

Nouă ne era foame foarte rău și am mâncat cu orezul ăla, cu sosul ăla. Eram înnebuniți. După aceea, translatorul ne-a spus în franceză, pentru că nu vorbea română, că a fost carne de «le chien» (trad. rom. "carne de la câinele").

"Răducioiu, care era lângă mine, îmi zice: «Ce a zis, Vivi?» «Că e de câine». Imediat s-a dus la toaletă. A vomitat și mațele din el, săracul#, a povestit fostul fotbalist.

"Radu era mai sensibil așa", a continuat actualul antrenor Vivi Răchită. "Avea o viteză extraordinară, dar era mai sclifosit așa”, a mai punctat Valeriu Răchită.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te