„Prizonierii” lui Putin. Mircea Lucescu, blocat la Kiev. Portarul Cojocaru, evacuat prin Polonia

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.02.2022 - 10:32
„Prizonierii” lui Putin. Mircea Lucescu, blocat la Kiev. Portarul Cojocaru, evacuat prin Polonia / prosport.ro

Mircea Lucescu este unul dintre românii blocați în Ucraina după ce țara a fost luată cu asalt de către Rusia. Vladimir Putin a hotărât ca Rusia să înceapă războiul cu Ucraina.

SHARE

Mircea Lucescu se află la Kiev, acolo unde a revenit alături cu echipa sa din stagiul de pregătitre, iar antrenorul lui Dinamo Kiev a fost martorul atacurilor asupra orașului în care locuiește.

Citește și: Rusia atacă Insula Șerpilor, aflată la numai 40 de kilometri est de localitatea românească Sulina

Chiar dacă atmosfera din Ucraina este foarte tensionată și foarte mulți locuitori ai orașelor atacate de ruși au fugit pentru a scăpa de furia oamenilor lui Vladimir Putin, Mircea Lucescu a transmis că nu are de gând să „părăsească barca” primul și o să fie alături de formația sa până la capăt.

„Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, locul 14, la Kiev, dar să vedem ce e cu starea de urgență. Ministrul Tineretului și Sportului a suspendat orice manifestare sportivă pentru 30 de zile… Parlamentul a ratificat starea de urgență, e clar că nu mai jucăm deocamdată. Să vedem până când ține nebunia asta.

Citește și: Circulația pe timp de noapte în Kiev, interzisă de Vitali Klitschko

Nu pot să-ți spun pentru că eu stau la bază, nu am contact cu nimeni… Jucătorii sunt puțin speriați… așa… normal… pentru familii… Noi nu avem mulți străini, mai rău este pentru echipele cu mulți străini că ambasadele le cer, desigur, să plece”, a declarat Mircea Lucescu, citat de prosport.ro.

Portalrul Valentin Cojocaru (ex Farul și FCSB) se află în aceste momente într-un loc sigur pus la dispoziție de patronul formației Dnepr, după ce tentativa fotbaliștilor străini din lotul său de a pleca, în cursul zilei, de joi din Ucraina a eșuat.

Patronul formației Dnepr s-a comportat impecabil față de jucătorii echipei sale, dar a răspuns prompt și la solicitarea fotbaliștilor străini din lot. După ce Vladimir Putin a decis încă de la primele ore ale dimineții zilei de joi invazia Ucrainei și bombardarea mai multor orașe, conducerea echipei lui Valentin Cojocaru s-a întâlnit de urgență.

„Prizonierii” lui Putin. Mircea Lucescu, blocat la Kiev. Portarul Cojocaru, evacuat prin Polonia

După ce ședința conducerii clubului Dnepr s-a încheiat, între timp fusese anunțată întreruperea campionatului și decretarea legii marțiale pe teritoriul Ucrainei, ProSport a aflat că patronul echipei lui Cojocaru a decis să îi ajute cât mai repede pe jucătorii străini din lot să plece de urgență din țară.

Toată ziua a fost extrem de agitată pentru Valentin Cojocaru deoarece acesta a încercat să ia legătura cu oficialii Consulatului General al României de la Odessa și să vadă cum poate să plece din Ucraina. Însă stupoare: „Vă putem ajuta doar pe ruta spre Cernăuți”, a fost răspunsul românilor. Acest drum nu a putut fi luat în calcul de Cojocaru, deoarece este prea lung și mult prea periculos.

Astfel că, patronul lui Dnepr a decis să își ducă jucătorii într-un loc mai ferit de război și de bombardamente și le-a propus fotbaliștilor străini să plece vineri spre Polonia, iar de acolo fiecare dintre aceștia să își ia bilete de avion spre țara sa. Însă planurile se pot schimba de la o oră la alta în funcție de evenimente.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te