Prins dopat, un tenisman de top îi oferă lui Halep soluția pentru a reveni pe teren: Recunoaște tot!

DE Alex Darvari | 30.11.2022 - 17:53
Simona Halep - Foto: digisport.ro

Simona Halep încearcă tot felul de metode de apărare pentru a scăpa de o iminentă suspendare care i-ar putea pune capăt cairerei. Simona nu a luat în considerare recunoașterea faptei așa cum a făcut jucătorul Fernando Verdasco.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Spaniolul Fernando Verdasco a fost suspendat provizoriu pentru două luni după ce a fost testat pozitiv cu metilfenidat, a anunțat miercuri Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Verdasco, un veteran

Fernando Verdasco, tenismen care a atins locul 7 în carieră în anul 2009, a uitat să reînnoiască o scutire de uz terapeutic, care îi permitea să ia medicamentul respectiv în timpul turneelor.

Veteranul spaniol în vârstă de 39 de ani și-a recunoscut vina, fiindu-i redusă suspendarea de la doi ani la numai două luni, până pe 8 ianuarie 2023. Acesta este primul caz de dopaj apărut în tenis după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022.

ITIA, agenția care a suspendat-o provizoriu și pe Simona Halep, a dictat o pedeapsă incredibil de mică în cazul lui Fernando Verdasco: „ITIA acceptă că jucătorul nu a intenționat să trișeze, că încălcarea regulamentului a fost involuntară și neintenționată și că nu poartă nicio vină sau neglijență semnificativă pentru aceasta”, a spus ITIA într-un comunicat.

„În circumstanțele specifice ale acestui caz, pe baza gradului de vină al jucătorului, Programul anti-doping de tenis permite reducerea perioadei aplicabile de ineligibilitate de la doi ani la două luni”, a mai precizat ITIA, potrivit prosport.ro

Suspendare de doi ani?

Newsweek a scris, ieri, că presa spaniolă susține că Halep va fi suspendată doi ani.

Una din cele mai respectate publicații din lumea tenisului anunță că Halep va primi o suspendare de doi ani care îi va pune capăt carierei.

 

Nu este un subiect despre care Simonei îi place să vorbească, dar cu siguranță a fost una dintre marile vești ale acestui sezon. Simona Halep, după ce a revenit la cel mai bun nivel al ei în mâinile lui Patrick Mouratoglou, și va fi suspendată de ITF timp de doi ani după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat.

Verdit dur și final de carieră

Românca neagă că ar fi făcut ceva ilegal și va trebui să așteptăm să vedem ce se întâmplă, deși lucrurile nu arată bine pentru Halep. Ea se va afla într-o situație foarte complicată, deoarece atunci când va putea juca din nou va avea 33  de ani (peste 2 ani n.red) și revenirea de la zero la acea vârstă este practic imposibilă”, potrivit publicației.

Citește mai mult AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te