Polițiști străini sub acoperire vor supraveghea, alături de cei români, meciurile de la EURO2020

DE Andrei Vasilescu | 11.06.2021 - 13:55
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Se va acţiona în dispozitive integrate, împreună cu colegii de la Jandarmerie şi cei de la Situaţii de Urgenţă, pentru a se preveni situaţiile care pot crea disconfort sau care ar conduce la încălcări ale legii.

SHARE

Poliţişti în uniformă şi în civil, alături de angajaţi ai ISU Bucureşti-Ilfov şi ai Jandarmeriei, precum şi poliţişti din ţările participante la EURO 2020, vor acţiona pentru a lua cele mai bune măsuri de siguranţă şi ordine pe parcursul desfăşurării evenimentului.

 

"Poliţia Capitalei este pregătită cu forţe suplimentare pentru a asigura liniştea şi siguranţa tuturor participanţilor la acest eveniment sportiv şi a tuturor cetăţenilor. Asigurăm toate zonele municipiului Bucureşti şi suntem prezenţi cu forţe mărite în zonele de atracţie turistică, indiferent că vorbim de zona Parcului Herăstrău, zona Centrului Vechi - toate zonele sunt asigurate. Poliţişti în uniformă, dar şi în civil se vor asigura că toată lumea se va bucura în siguranţă de acest eveniment", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Ea a precizat că se va acţiona în dispozitive integrate, împreună cu colegii de la Jandarmerie şi cei de la Situaţii de Urgenţă, pentru a se preveni situaţiile care pot crea disconfort sau care ar conduce la încălcări ale legii.

"Vom avea alături de noi şi poliţişti din ţări participante la acest eveniment, care ne vor acorda sprijin. Ne vom afla în orice loc în care este nevoie de noi şi vom depune toate eforturile ca toată lumea să se bucure de acest spectacol sportiv în siguranţă", a spus Sarca.

Purtătorul de cuvânt al ISUBIF, Daniel Vasile, a arătat că, în ultimele zile, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au desfăşurat activităţi de control şi verificare atât în zona Centrului Vechi - unde vor fi cei mai mulţi turişti care vor viziona meciurile, dar şi în celelalte locuri unde se vor afla participanţii la competiţie.

"În urma acestor controale nu au fost constate deficienţe care să pună în pericol viaţa cuiva, iar pe durata acestui eveniment colegii noştri vor rămâne disponibili pentru a corecta situaţiile apărute. Vor fi aproximativ 150 de pompieri care vor gestiona posibilele situaţii de urgenţă care pot apărea la stadionul Arena Naţională", a declarat Daniel Vasile.

El a adăugat că un punct de comandă mobil va fi amplasat în apropierea stadionului, iar rolul acestuia va fi de a prelua toate posibilele evenimente care pot apărea în zona respectivă.

"La acest eveniment va fi angrenat şi un elicopter SMURD, care va fi în măsură să preia cazurile foarte grave dacă vor exista", a precizat Daniel Vasile.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a informat că, pe parcursul evenimentelor, se vor afla, atât în zona Centrului Vechi, cât şi pe traseele care converg către Arena Naţională, efective de jandarmi, de poliţişti, care vor patrula în cadrul unui dispozitiv de ordine publică, pentru siguranţa tuturor cetăţenilor.

"Toate regulile privind accesul în zona stadionului în perimetrul de siguranţă stabilit au fost comunicate de organizatori şi vor fi verificate de aceştia prin intermediul firmei de pază specializate, structurile MAI vor interveni punctual în acele situaţii care sunt strict limitate de lege", a afirmat Enache.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19,00), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16,00), Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19,00), precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22,00).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te