Pierde Halep titlul de la Wimbledon în favoarea Serenei Williams ? Verdictul unui specialist din SUA

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.10.2023 - 15:01
Pierde Halep titlul de la Wimbledon în favoarea Serene Williams - Foto: Profimedia Images

Va pierde Simona Halep titlul de la Wimbledon pentru că s-a dopat, în favoarea Serenei Williams, pe care a bătut-o în turneul londonez? Un specialist american dă un verdict clar care se aplică și pentru titlul luat de Halep la Roland Garros.

SHARE

Simona Halep este în pericol să piardă titlurile de la Wimbledon și Roland Garros după ce a fost depistată pozitiv și suspendată 4 ani.

Ipoteza a fost înaintată chiar de Serena Williams care a fost învinsă de Halep în finala turneului de la Wimbledon. Simona s-a impus cu 6-2, 6-2 în 2019.

Halep a triumfat și la Roland Garros în finala din 2018, învingând-o pe Sloane Stephens cu 3-6, 6-4, 6-1. 

Pierde Halep titlul de la Wimbledon în favoarea Serenei Williams ?

Într-o analiză publicată de sportsmanor este analizată perspectiva deposedării Simonei de cele două titluri.

„Dopingul a făcut parte din sport încă de la progresul științei medicale. De-a lungul anilor, au existat multe metode pentru a găsi substanțe dopante la sportivi.

Citește și: Greșeala carierei? Simona Halep, „trădată” de echipa Mouratoglou, care a lăsat-o să se apere singură

Odată cu dezvoltarea științei, devine, de asemenea, mai ușor să ascunzi aceste substanțe. Sfera tenisului a fost afectată în ultima vreme de interdicția de dopaj a Simonei Halep. Cu cât jucătoarea este mai bună, cu atât mai multe controverse se creează în jurul sportului.

Citește și: De ce Halep a primit 4 ani de suspendare, iar Șarapova doar 2 ani. Nu este nicio conspirație !

Halep este dublă campioană de Grand Slam în circuitul WTA. Ea a fost numărul 1 timp de 64 de săptămâni, ceea ce a generat mai multe îngrijorări pentru alte jucătoare. Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat la US Open 2022. Ea a pierdut în runda inaugurală a US Open și de atunci nu a mai jucat niciun meci. În prezent, ea a fost interzisă de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis până în octombrie 2026”, scriu jurnaliștii.

Aceștia amintesc că, după ce a fost anunțată suspendarea Simonei, Serena Williams a sugerat că aceasta ar trebui să fie deposedată de titlul de la Wimbeldon.

Această ieșire a ridicat mai multe întrebări cu privire la privarea lui Halep de titlurile sale. Românca a ripostat la detractorii ei spunând că aceștia nu au putut digera înfrângerile suferite în fața ei. Halep a cucerit peste 24 de titluri în carieră.

Pedeapsa pentru dopaj a fost întotdeauna aspră pentru sportivi

„Ca pedeapsă, aceștia își pierd titlurile și faima. Sportivii mai în vârstă care sunt prinși primesc ani de interdicție, ceea ce face aproape imposibilă revenirea în acest sport. Sportivii mai tineri sunt afectați din punct de vedere mental și pierd, de asemenea, sponsorizările. Dacă există dovezi solide că au folosit substanțe interzise, atunci li se pot lua și titlurile.

Citește și: Persoana ce o ține pe Halep suspendată, scandal uriaș. Ajută sportivi să trișeze la teste antidoping

Jurnalistul Jon Wertheim a tranșat problema: "Nu ar trebui să avem nicio problemă în a le retrage sportivilor corupți titlurile, punctele și premiile în bani. Dar trebuie ca acest lucru să fie susținut de dovezi. Nu există nimic care să sugereze că Simona Halep a trișat în 2019, anul în care a învins-o pe Serena în finala de la Wimbledon", a spus acesta.

Halep a trecut numeroase teste antidoping înainte de 2022

Așadar, câștigarea titlului la Wimbledon și la Roland Garros de către jucătoarea de 32 de ani nu poate fi contestată. Dacă ar fi existat dovezi că a folosit dopingul de-a lungul anilor, atunci pedeapsa ar fi fost și mai severă. Halep va spera ca apelul ei să aibă succes, altfel s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată în circuit”, este concluzia jurnaliștilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te