Persoanele apropiate lui Maradona îi furnizau droguri și alcool pentru a-l ține sedat

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 04.02.2021 - 14:36
Diego Maradona/FOTO: Getty

Cei care s-au aflat în preajma fostului mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona i-au furnizat alcool şi marijuana aproape zilnic, uneori pentru „a scăpa” de vedetă, ceea ce a îngrijorat personalul medical care l-a tratat, scrie EFE.

SHARE

„Am spus că, înainte de toate, o am pe 'Monona' (bucătăreasa Romina Milagros Rodríguez) care îmi relatează diverse lucruri. Pentru că dacă nu, nu veţi afla niciodată. Tot ieri, cu excepţia bucătăresei şi a securităţii, toţi fumau iarbă", i-a spus neurochirugului Leopoldo Luque, medicul lui Maradona, care este anchetat pentru neglijenţă în cazul morţii fostului jucător, un interlocutor, care, conform site-ului Infobae, făcea parte din echipa medicală.

"Astăzi s-a ridicat din pat cu durere, iar acum se odihneşte. Cu toată mahmureala pe care o are se ridică. Seara trecută a fumat, a băut vin, a luat pastile", a mai spus persoana.

Bărbatul i-a povestit medicului că Maradona "a luat obiceiul de a fuma în fiecare zi şi a cerut discreţie totală".

"Zilele trecute am vorbit cu paza şi le-am spus că, atunci când spune aşa, să-i aprindă un trabuc. Nu mai suport situaţia în care 'Charly' îi oferă marijuana lui Diego. Când i-a dat marijuana lui Diego, i-am spus că dacă va muri, el (Charly) va fi tras la răspundere când va ieşi la autopsie marijuana", se mai aude în înregistrare.

"Charly" este Carlos Ibanez, un verişor de-al doilea al tatălui fostei iubite a lui Maradona, Rocio Oliva.

După moartea lui Maradona, pe 25 octombrie la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, unul dintre prietenii lui Maradona, Mariano Israelit, a afirmat că "Charly", care fusese desemnat secretarul privat al lui Maradona, îl îmbăta intenţionat pentru a-i controla telefonul şi a-l ţine departe de fiicele sale.

"Aseară mi-au povestit că 'Charly' aranjase să intre noaptea o femeie. Aşa că, pentru a scăpa de Diego, i-a dat bere şi o ţigară cu marijuana. Mirosea peste tot a marijuana. Văzând că Maradona nu se mai ridică s-au panicat", i-a transmis acelaşi personaj din echipa medicală lui Luque prin sms.

Neurochirurgul l-a liniştit şi i-a spus că se va ocupa de această chestiune.

Leopolodo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov sunt cercetaţi în dosarul morţii lui Maradona, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.