O fetiţă bătea mingea pe maidan. S-a înscris la fotbal. Astăzi este vedetă în fotbalul european

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.03.2023 - 09:59
Camelia Ceasar, pe când evolua pentru GK Brescia Calcio Femminile - Foto: Wikimedia/Umberto Favretto/CC BY-SA 4.0

Camelia Ceasar era odinioară o fetiţă, care bătea mingea pe maidan, în judeţul Bacău, împreună cu verişorii ei. Astăzi, este o vedetă adulată, în prima ligă de fotbal italiană, A impresionat în poarta celor de la AS Roma. Nu e puţin să joci pe Stadio Olimpico.

SHARE

Camelia Ceasar (25 ani) a impresionat în poarta celor de la AS Roma, pe Olimpico, în fața a 40.000 de spectatori, în partida din Champions Legue, contra Barcelonei.

O fetiţă bătea mingea de fotbal, pe maidan

Plecată din țară la cinci ani, portarul naționalei noastre explică de ce a ales să joace pentru România, în detrimentul Italiei, ţara ei de adopţie, și vorbește despre greutățile și percepțiile pe care le-a depășit, pentru a-și urma visul.

Fetița care la cinci ani bătea mingea, alături de verișori, la Bacău, a ajuns să joace pe Olimpico, în fața a 40.000 de fani.

Citeşte şi: VIDEO Performanţă românească. Doi alpinişti nevăzători au cucerit Aconcagua

Fetele de la AS Roma nu jucau în mod normal pe terenul mare, pe Stadio Olimpico. Acum, pentru că au jucat în Women Champions League, au făcut-o. Şi au avut o audienţă impresionantă: 40.000 de spectatori.

"A fost ceva foarte intens, o noutate, o magie și nici nu puteam să ne imaginăm o emoție așa de mare. Când am intrat în teren și am auzit tribunele, cum cânta toată lumea, am avut pielea de găină. Mi-am zis… wow, unde sunt?", spune sportiva.

Citeşte şi: 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Sfatul Ţării, Chişinău: "Se uneşte cu mama sa, România"

"Ne așteptam să vină suporterii, însă nu speram că vor fi așa de mulți. Și de aici și emoțiile mari și, îți spun sincer, că nu reușesc să descriu ce am simțit, nu am cuvinte", a explicat Camelia Ceasar, pentru ProSport.

"Am crescut la Bacău, cu verișorii mei. Eram mereu împreună, băteam mingea pe unde apucam și, la un moment dat, ei s-au înscris la fotbal. Am vrut și eu. Cum, eu să rămân în urmă? Nu aveam cum!", istoriseşte sportiva.

Aceasta a avut norocul că tatăl ei "era îndrăgostit de fotbal și m-a sprijinit. Era foarte mândru că are o fată fotbalistă. Am crescut cu mingea, mergeam să facem grătar și, țin minte, jucam mereu tenis cu piciorul, în fiecare duminică".

Româncă torineză, plecată la Brescia, la 15 ani

"Familia mea trăiește la Torino, iar eu, la 15 ani, am plecat la Brescia și m-am mutat singură, la trei ore distanță. Momentul acela a fost cheia din cariera mea. Dacă părinții ar fi refuzat să mă lase, poate visul meu nu curgea așa, nu aș fi fost aici", povesteşte Camelia Ceasar.

A locuit singură, mergea la școală, îşi făcem singură de mâncare. Totul singură, îşi spălam hainele, tot, "așa m-am călit", spune Ceasar.

"L-am avut ca antrenor pe domnul Albon (n.n.: Mirel Albon, fost antrenor al Naţionalei feminine de fotbal a României), dânsul m-a sunat de foarte multe ori, mi-a transmis o senzație specială, ținea la fete și am zis că vreau să încerc", continuă sportiva, explicând că a crescut în Italia:

"Cunosc toate fetele de la naționala Italiei, în schimb, la Naționala României, nu știam pe nimeni, era o necunoscută. Dar m-am simțit foarte bine din primul moment și sunt fericită să joc pentru țara mea, chiar dacă sunt meciuri grele, trecem împreună, luptăm."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te