O echipă de top din Premier League implicată într-un scandal ce vizează posibile pariuri ilegale

DE Alexandru Pop | Actualizat: 30.10.2018 - 11:02

Fotbalul englez a fost lovit de curând de un scandal în care este implicată una dintre pretendentele la titlu în acest sezon, Tottenham Hotspur.

SHARE

Clubul pentru care au evoluat în trecut Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș are probleme cu fanii din cauza unei case de pariuri online cu care a semnat un contract de sponsorizare.

Numele operatorului nu are importanță, oricum nu este pe piața românească. Ideea e că agenția a primit licență de la Comisia de Gambling din Marea Britanie, dar pe unele site-uri asociate ei se poate paria pe lupte ilegale de cocoși din Singapore, transmise în streaming video live. Presa din Albion a descoperit acest lucru, iar britanicii au fost oripilați, considerând că o casă de pariuri care câștigă bani de pe urma unor evenimente atât de brutale precum lupta până la moarte între doi cocoși ar trebui interzisă.

Încheierea parteneriatului, o gafă de proporții

„Teoretic, din Anglia nu poți paria pe acele site-uri, dar am fost sfătuit să bifez că sunt rezident în Camerun și m-am putut înscrie fără probleme”, a dezvăluit un fan al lui Spurs, considerând că  „Sunt împotriva cruzimii la adresa animalelor și nu pot să cred că Spurs s-a asociat cu un asemenea partener”. Încheierea parteneriatului a fost considerată drept o gafă de proporții, iar departamentul de marketing al clubului din capitala Angliei este acuzat de lipsă de profesionalism: „Ar fi trebuit să analizeze foarte bine trecutul și prezentul fiecărui partener, la un asemenea nivel. Scandalul trebuia depistat înainte să se întâmple. Este publicitate negativă”.

Comisia de Gambling a demarat imediat o anchetă. În paralel, reprezentanții bookmakerului au remis un comunicat de presă prin care s-a reafirmat că oferta din fiecare țară conține numai evenimente sportive legale în țara respectivă și că pe site-ul dedicat britanicilor nu se putea miza sub nicio formă  pe lupte de cocoși: „Luăm problema foarte în serios”. Totuși, și pagina web pe care s-a luat licență pentru Marea Britanie a devenit inactivă.

Pe emblema clubului e un cocoș

Episodul este cu atât mai straniu cu cât luptele de cocoși sunt interzise de aproape 300 de ani în Anglia, iar pe emblema clubului Tottenham Hotspur este un cocoș. Povestea acestui logo este sinonimă cu istoria clubului. Harry Hotspur a fost un personaj din piesa Henry IV a lui Shakespeare, Partea I, inspirat din Sir Henry Percy, reprezentant al familiei Northumberland.

Sir Henry a fost ucis în secolul al XV-lea, dar urmașii săi au moștenit pământ în regiunea Tottenham 400 de ani mai târziu. Sir Henry – sau Harry – a primit porecla Hotspur pentru felul în care își purta pintenii (spurs) în timp ce călărea.

Clubul a adoptat emblema cu minge și cocoș pentru că cocoșii luptători (luptele de cocoși erau foarte populare în timpul lui Sir Harry) aveau pinteni foarte ascuțiți. Jucătorii au purtat pentru prima oară această emblemă în anul 1921. Fotografii ale vechii embleme arată un cocoș având pinteni (care au dispărut între timp din grafică).

Pariuri pe meciuri de copii

Revenind la partenerul din industria pariurilor al lui Tottenham, trebuie spus că acesta a intrigat și prin introducerea în ofertă a unor meciuri de fotbal din categoriile de vârstă U10 și U12, transmise în video streaming live dintr-o sală de sport. Ca și cele pe lupte de cocoși, pariurile pe fotbal juvenil sunt interzise în „lumea civilizată”. Nu este exclus ca, după ce ancheta Comisiei pentru Gambling se va finaliza, respectivul operator să își piardă definitiv licența, iar Tottenham să scape de partenerul controversat.

După 8 etape jucate în acest sezon, Spurs se află în plutonul echipelor care luptă pentru primul loc. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te