MUNTENEGRU - ROMÂNIA 0-1. Tricolorii nu au știut că au nevoie de două goluri

DE Alexandru Pop | Actualizat: 22.11.2018 - 11:00
Muntenegru-România

România s-a impus la limită marți seara în Muntenegru, 1-0, însă „tricolorii" aveau nevoie de o victorie cu minimum două goluri pentru a rămâne în urna a treia valorică pentru preliminariile EURO 2020.

SHARE

Rezultatul a fost însă insuficient pentru echipa lui Contra, care a terminat pe locul 4 în clasamentul locurilor secunde și va fi în urna a 4-a la preliminariile pentru EURO 2020, potrivit gsp.ro

„Acest rezultat ne dă încredere pentru calificările ce vor urma, să dăm sută la sută pentru Euro. Noi nu am ştiut că mai avem nevoie de un gol, am încercat să dăm cât mai multe goluri, atât am putut.  Noi ne-am dorit mult să câștigăm în Muntenegru, voiam să scoatem cel puțin un egal Indiferent de urnă, trebuie să arătăm că suntem România și ne putem califica la Euro. Eu am înțeles că de mult n-am mai avut o echipă atât de unită și de puternică așa cum e acum la națională! Important e să avem atitudine și determinare", a declarat Cristi Manea, după încheierea jocului.

Faptul că jucătorii nu au reușit să mai înscrie un gol a stârnit un scandal uriaș în cadrul Federației Române de Fotbal (FRF). Tehnicianul Cosmin Contra s-a apărat și a precizat că a informat pe fotbaliști. 

„Jucătorii echipei naționale au fost informați atât în ziua jocului, cât și cu o zi înainte, la ședințele de grup, dar și în discuțiile individuale că avem nevoie de o victorie la două goluri diferență. Am decis înlocuirea lui Claudiu Keșeru pe final pentru că acesta făcuse un efort considerabil până atunci, iar introducerea lui Tudor Băluță a însemnat urcarea lui Nicolae Stanciu pe o poziție mai avansată, unde avea o mai mare libertate de ajunge aproape de poarta adversă. 

La fel ca și la partida cu Lituania, am început meciul de la Podgorica cu doi atacanți, pentru că obiectivul nostru a fost clar, acela de a câștiga și de a marca cât mai multe goluri! Repet: am știut de ce intrăm pe teren, ce trebuie să obținem. Din păcate, nu am reușit să mai marcăm”, a precizat Cosmin Contra, conform frf.ro

„Tricolorii" au picat în urna a 4-a pentru EURO 2020, în urma acestui rezultat. „Probabil trebuia să știe că diferența trebuie să fie de 2 goluri pentru că dacă Muntenegru marca la acel penalty, ne mai trebuiau alte 2 goluri. Sau în celălalt meci să fi marcat încă o dată Scoția. Eu cred că rămâne până la final, victoria. Am văzut aseară, după ce a intrat Băluță, că de ce nu a fost introdus un al doilea atacant?", a declarat și Mirel Rădoi la Pro X. 


CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI

1.Serbia611-414p
2. România68-312p
3.Muntenegru67-67p
4.Lituania63-160p


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.