Mircea Lucescu este aproape să devină din nou selecţionerul Naţionalei României

DE Florin Budescu | Actualizat: 31.07.2024 - 12:31
Mircea Lucescu este aproape să devină din nou selecţionerul Naţionalei României - Foto: Profimedia Images
Mircea Lucescu este aproape să devină din nou selecţionerul Naţionalei României - Foto: Profimedia Images

Mircea Lucescu este aproape să devină din nou selecţionerul Naţionalei României. După o discuție de peste trei ore, Mihai Stoichiță l-ar fi convins pe Mircea Lucescu să revină pe banca naționalei României.

SHARE

Mircea Lucescu este aproape să devină din nou selecţionerul Naţionalei României. După o discuție de peste trei ore, Mihai Stoichiță l-ar fi convins pe Mircea Lucescu să revină pe banca Naționalei României, după 38 de ani.

Il Luce va da până mâine dimineață răspunsul final, dar marele tehnician pare convins să-i preia pe Tricolori.

Mircea Lucescu este aproape să devină din nou selecţionerul Naţionalei României

Răzvan Burleanu a apelat la un alt uriaș, după ce a fost refuzat de Gică Hagi. Președintele FRF l-a delegat pe Mihai Stoichiță să-l oferteze pe Mircea Lucescu.

Tehnicianul legendar este foarte aproape să accepte propunerea. Mircea Lucescu e încântat de oferta lui Răzvan Burleanu și e gata să redevină selecționer. Il Luce va discuta astăzi și cu Burleanu.

În urma întâlnirii pe care a avut-o cu Stoichiță, el a rămas încântat de ofertă și urmează ca astăzi să se întâlnească și cu preşedintele FRF.

Citeşte şi: Cine l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu la cârma echipei naţionale

Contractul lui nea Mircea va fi valabil doi ani. La 79 de ani, câți a împlinit recent, pe el îl atrage și îl motivează ideea de a-și încheia apoteotic cariera, pe banca echipei naționale, într-un rol pe care l-a mai avut în urmă cu 38 de ani.

În mandatul din anii '80, Lucescu i-a calificat pe tricolori la Campionatul European din 1984, după 14 ani în care România nu se mai calificase nicăieri, conform Fanatik.

Contractul lui Il Luce cu FRF urmează să fie valabil pentru doi ani, adică până după Campionatul Mondial din anul 2026, o ediție pe care o vor organiza trei țări: SUA, Mexic și Canada.

Antrenorul-veteran se va consulta și cu familia, înainte de a transmite un răspuns final. Va vorbi cu soția, Nelly, dar şi cu fiul, Răzvan.

Citeşte şi: Mircea Lucescu, negocieri cu un mare club occidental, final de carieră strălucitor

Șansele ca Lucescu să accepte propunerea Federației sunt foarte mari, chiar spre 99%. Salariul lui ar urma să fie același care îi fusese propus și lui Gheorghe Hagi, adică 27.000 de euro lunar. Dar nea Mircea nici nu l-a întrebat pe Stoichiță despre bani, în întâlnirea pe care au avut-o, nu a cerut vreo sumă anume.

Tehnicianul legendar a condus-o cel mai recent pe Dinamo Kiev, până în anul 2023. A avut în Ucraina un mandat agitat, date fiind protestele suporterilor, care îl vedeau ca pe un dușman, din cauza anilor în care luptase cu Șahtior, împotriva lor.

Chiar și așa, Lucescu a avut succes și acolo. El a câștigat titlul de campion și a calificat echipa în Champions League.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te