Cine l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu la cârma echipei naţionale

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.07.2024 - 12:28
Cine l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu la cârma echipei naţionale - Foto: INQUAM PHOTOS/Ştefan Constantin - Denis Grosu - George Călin/Facebook/Cristian Chivu

Cine l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu la cârma echipei naţionale. Federația Română de Fotbal e nevoită să caute un nou selecționer.

SHARE

Cine l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu la cârma echipei naţionale. Federația Română de Fotbal e nevoită să caute un nou selecționer, pentru echipa națională.

Actualul selecţioner, Edi Iordănescu (46 de ani), încă în funcţie, până pe 31 iulie, a decis să nu își prelungească înțelegerea, care se apropie astfel de scadenţă.

Cine l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu la cârma echipei naţionale

Comitetul Executiv al FRF se va întruni în cursul zilei de azi și va încerca să găsească un înlocuitor pentru Edward Iordănescu, în funcție de mai multe criterii.

Numele propuse în acea ședință vor fi apoi contactate de președintele Federației, Răzvan Burleanu, apoi vor urma negocieri, care trebuie să fie destul de alerte.

Citeşte şi: Edward Iordănescu nu va mai fi selecționerul echipei naționale. Ce s-a întâmplat?

În luna septembrie, Naţionala are deja primele meciuri, în noua ediţie a Nations League, deci în următoarele săptămâni este de așteptat ca România să aibă un nou selecționer desemnat, ca să intre în pâine.

În noua ediţie Nations League, având în vedere că suntem în C, ar trebui să ne pregătim de formarea unei echipe competitive pentru grupa preliminară de World Cup, unde calificarea este mult mai dificilă şi, dacă o reuşim, este un nou pas valoric înainte făcut de Naţională.

Citeşte şi: Chivu știe cine e „vedeta” României și cum îi putem bate pe olandezi, „Avem spirit de luptă”

Vom trece în revistă toate numele selecţionerilor posibili. Data trecută, Edward Iordănescu a fost "strigarea a patra", după ce primiii trei cu care s-a negociat într-un fel sau altul (Mircea Lucescu, Gheorghe Hagi, Ladislau Boloni) au refuzat.

A patra alegere de atunci s-a dovedit, aşa cum se probează acum a fi fost, cea mai bună alegere, pentru că a dus la calificarea la Euro 2424, fără înfrângere, şi ajungerea în optimile turneului final Euro 2024.

Mircea Lucescu

Întotdeauna am afirmat că Mircea Lucescu este un mare antrenor. Are calitatea că ia jucători care nu au jucat niciodată împreună şi, folosindu-le reflexele de joc de la club, îi aşează astfel că, de la primul joc, joacă împreună foarte bine.

Ar putea refuza postul de selecţioner, pentru că, atunci când vine vorba despre bani, este foarte pretenţios şi negociază dur. Ar putea deranja orgoliile de Casa Fotbalului şi prin faptul că va dori să deţină controlul asupra tuturor selecţionatelor.

Gheorghe Hagi

Este artizanul, părintele spiritual al actualei generaţii, care domină Naţionala. Majoritatea jucătorilor i-a trecut prin mână. S-a maturizat mult, după precedenta experienţă la Naţională.

Probabil că va refuza, pentru că ar trebui să renunţe la Farul Constanţa, unde e patron. Este neclar, juridic vorbind, ce reprezintă acest conflict de interese şi când nu ar fi conflict de interese.

Ca şi Mircea Lucescu, ar putea complica lucrurile la Casa Fotbalului, pentru că doreşte acelaşi program coerent, care presupune controlul tuturor naţionalelor.

Mirel Rădoi

Ar putea reveni în funcţie, dar a avut coliziuni şi cu oficialii Federaţiei, ci cu presa, după ce a făcut o echipă prea ofensivă şi deschisă, care a pierdut meciuri pe care le putea controla.

Este un antrenor în formare, care are multe lucruri de confirmat şi de demonstrat.

Adrian Mutu

Pare a fi favoritul momentului, pentru că este în relaţii foarte bune cu FRF. Dar nu a confirmat. La Rapid a fost brânză bună-n burduf de câine, la Baku, echipa a jucat, dar nu a fost prevalentă suficient, iar la CFR Cluj nu a reuşit să se impună, în faţa unei echipe în schimbare de piele.

Ladislau Boloni

A cam trântit uşa, la precedentele negocieri, dinainte de numirea lui Edi Iordănescu şi a afirmat despre fotbalistul român lucruri ce dovedesc că nu are mare încredere în acesta.

Este un antrenor foarte experimentat, dar precedenta dată când a fost la Naţională a creat stare de tensiune, ne spunând clar jucătorilor, înainte de meciuri, pe cine mizează şi afectând astfel calitatea jocului, cu un lot mai valoros decât acum.

Cristian Chivu

Este un antrenor în formare, despre care nu ştim mare lucru. I s-a terminat contractul cu Inter Primavera. A refuzat o ofertă din Serie B, iar acum se spune că negociază cu Ajax Amsterdam, marele club din EreDivisie, care nu se află în cele mai bune zile ale sale.

La derby-ul Rapid - CFR Cluj, s-a aflat în tribună şi se spune că ar fi refuzat oferta Federaţiei. De văzut ce va urma.

Dan Petrescu

Antijocul care ţine la CFR Cluj şi în Liga 1 ar putea să nu fie potrivit pentru Naţională. Oricum, iar este prins în calcule atunci când se află sub contract cu alt club şi probabil că va rămâne la CFR Cluj. 

Daniel Pancu

Este cumva alegerea logică, în spiritul a ceea ce se întâmplă la Naţionala Franţei, unde majoritatea numirilor de selecţioner vin de la echipa U21. În România însă acest lucru este greu de realizat, iar Pancu este un antrenor care mai trebuie să confirme.

Marius Şumudică

Este un antrenor extrem de inteligent, cu viziune şi ochi la jucători, dar extrem de nervos şi guraliv, lucru ce reprezintă un impediment. Ar avea tendinţa să intre în conflict cu şefii Federaţiei, aşa cum face de regulă la fiecare club unde antrenează.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te