Messi este miliardar. Cât câștigă, de fapt, și în ce și-a investit banii

DE Alexandru Pop | 16.09.2020 - 09:18
Leo Messi/FOTO: Getty

Lionel Messi (33 de ani) a fost cel mai bine plătit fotbalist în ultimul an, cu 106 milioane de euro câștigați. Argentinianul l-a devansat pe rivalul Cristiano Ronaldo (35 de ani) și totodată a intrat în topul miliardarilor din fotbal.

SHARE

Pe hârtie, în ultimul an, Messi a câștigat 77 de milioane de euro din salariul său la Barcelona. Restul sumei a luat-o din contracte de sponsorizare.

Presa din Anglia face o analiză a veniturilor starului sud-american. Leo Messi e al doilea jucător, după Ronaldo, care atinge borna de 1 miliard de dolari.

Potrivit Sportsmail, citată de Daily Mail, argentinianul câștigă la Barcelona mai mult decât salariul anual de 77 de milioane de euro, pe care l-a primit în ultimele cinci sezoane. Spre exemplu, dacă va juca 60% din meciurile Barcelonei până în 2021, Messi va ajunge la 106 milioane de euro câștigați.

Dacă va câștiga tripla pe Camp Nou (campionat, cupă, Champions League) și pe deasupra va primi distincția FIFA de cel mai bun fotbalist al anului, atunci va lua 120 de milioane de euro.

De-a lungul anilor, Barcelona i-a oferit o avere starului sud-american. În 2007, pe când avea doar 20 de ani, Messi a primit un contract de 97.000 de euro pe săptămână, devenind printre cei mai bine plătiți jucători ai catalanilor.

Pe lângă salariu, o mare parte din banii lui Leo Messi au venit din contractele publicitare. Potrivit Forbes, vedeta câștigă circa 27 de milioane de euro anual din sponsorizări.

Cea mai mare sumă vine de la Adidas, brand cu care Messi a semnat un contract pe viață în 2017.

În 2015, el a lansat un sub-brand Adidas: Adidas Messi. A fost primul fotbalist care a făcut asta. Pe lângă Adidas, Messi câștigă milioane de euro din contractele cu Pepsi, Mastercard sau Gatorade.

Ca și rivalul său, Cristiano RonaldoLeo Messi a investit mulți bani în afaceri. 

În iulie 2019, Messi și-a lansat propria gamă de îmbrăcăminte personalizată, care l-a făcut partener cu Ginny Hilfiger, sora celebrului designer Tommy Hilfiger.

Magazinul său, denumit chiar ”Messi”, are o varietate de haine, de la sportive până la elegante. În plus, în China urmează să fie lansat curând un parc tematic Messi, plănuit încă din 2017. 

Pe deasupra, Messi are în Catalonia un hotel de patru stele în Sitges, un orășel aflat la 35 de kilometri de Barcelona. 

Fotbalistul a investit 29 de milioane de euro în hotelul aflat la 100 de metri de plajă, unde o cameră costă în jur de 250 de euro pe noapte. 

Deasupra hotelului, pe acoperiș, există un Sky Bar, unde turiștii se pot relaxa la piscină sau să privească Marea Mediterană de sus. Hotel MiM, așa cum se numește, are un centru spa de ultimă generație, cu saună, băi turcești, dușuri senzoriale și o piscină de agrement.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te