Messi este liber de contract! Care va fi următoarea sa destinație

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 06.07.2021 - 12:19
Messi este liber de contract! Care va fi următoarea sa destinație

Lionel Messi a devenit jucător liber de contract pe 1 iulie 2021, la ora 00:00.

SHARE

Argentinianul în vârstă de 34 de ani a evoluat numai la FC Barcelona și poate continua la clubul catalan sau poate alege una dintre ofertele care nu au întârziat să apară.

Paris Saint-Germain și Manchester City au fost primele cluburi care au anunțat că sunt interesate de cel pe care mulți îl consideră a fi cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

Este puțin probabil ca Messi să semneze un nou contract până la finalul Copei America (10 iulie), în care Argentina a trecut de faza grupelor. De altfel, „decarul” argentinienilor a făcut spectacol în meciul contra Boliviei (4-1), marcând de două ori și furnizând un assist genial. Pe comunitatea pariorilor din România puteți citi avancronicile meciurilor disputate în competiția amintită.

FC Barcelona trebuie să reducă fondul de salarii

Messi a marcat primul gol pentru FC Barcelona în sezonul 2004/2005, iar din sezonul 2008-2009 nu a înscris niciodată sub 23 de goluri în LaLiga, recordul fiind înregistrat în campionatul 2011-2012 (50 de reușite). În sezonul precedent, chiar și în contextul unei scăderi de formă, argentinianul și-a trecut de 30 de ori numele pe tabela de marcaj.

Chiar dacă nu și-a prelungit contractul înainte de expirare, prima sa opțiune ar fi tot FC Barcelona. Potrivit presei internaționale, conducerea clubului „blau-grana” negociază cu tatăl fotbalistului, care îi este și agent.

Negocierile sunt complicate, având în vedere pretențiile ridicate ale jucătorului, situația financiară a „Barcei”, dar și restricțiile impuse de LaLiga în ceea ce privește fondul de salarii. Barcelona ar trebui să reducă salariile celorlalte staruri ca să aibă bani pentru noul contract al sud-americanului, dar jucătorii în cauză nu sunt de acord.

Vara trecută a vrut să plece

În ultimul an și jumătate, Messi nu s-a mai simțit foarte bine alături de ceilalți „extratereștri”. Argentinianul a reproșat conducerii că nu are o politică prin care să fie continuate performanțele din sezoanele precedente.

Barcelona nu a câștigat LaLiga nici în 2019-2020, nici în 2020-2021. În acest context, au tot apărut tensiuni la antrenamente, Lionel certându-se cu Pique, Griezmann și Ter Steger, dar și cu cei din staful administrativ.

Într-un astfel de episod, Messi i-a răspuns directorului sportive Eric Abidal, care afirmase că fostul antrenor, Ernesto Valverde, a fost demis din cauza unor „probleme de comunicare cu jucătorii": „Sincer să fiu, nu-mi plac aceste lucruri, pentru că fiecare trebuie să fie responsabil pentru lucrurile pe care le are de făcut și trebuie să aibă grijă în legătură cu deciziile pe care le ia. Jucătorii sunt primii răspunzători de ce se întâmplă pe teren și tot noi suntem primii care recunosc când lucrurile nu au mers bine.

Cei responsabili de managementul sportiv trebuie să își asume, la rândul lor, responsabilitățile și deciziile”.

În august 2020, Messi a trimis un fax către club prin care și-a anunțat intenția de a o părăsi pe FC Barcelona. Board-ul i-a răspuns că va trebui să plătească 700 de milioane de euro pentru întreruperea contractului în valoare de 138 de milioane pe sezon. Până la urmă, argentinianul a decis să rămână.

Messi și Ronaldo la PSG?

Paris Saint-Germain a anunțat că îi va oferi un contract lui Lionel Messi. Clubul din capitala Franței va încerca să îl aducă și pe Cristiano Ronaldo în această vară, pentru a forma „cel mai tare atac din istoria fotbalului”: Messi – Ronaldo – Mbappe – Neymar.

La rândul lor, cei de la Manchester City au spus că au banii necesari pentru a-l „semna” pe Messi. Zvonuri despre trecerea argentinianului la City au fost încă de vara trecută, când acesta a anunțat că vrea să plece de la FC Barcelona.

Rămâne de văzut care va fi următoarea destinație a superstarului argentinian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te