Meciul dintre Sepsi OSK şi FC U Craiova 1948 se va rejuca. Ar putea fi programat de Ziua Maghiarilor

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.03.2023 - 09:22
Meciul dintre Sepsi OSK şi FC U Craiova 1948 se va rejuca. Ar putea fi programat de Ziua Maghiarilor - Foto: Wikipedia/@el_loko74/CC BY 4.0 / imagine cu caracter ilustrativ

Comisiei de Recurs în scandalul de la meciul de Superliga dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FCU Craiova 1948 a fost rezolvat într-un mod care nu calmează spiritele: partida ,care a fost întreruptă de arbitru, se va rejuca. Dar Sepsi atacă decizia la TAS.

SHARE

După ce la Comisia de Disciplină a FRF s-a decis victoria lui Sepsi OSK cu 3-0,  Comisia de Recurs a hotărât ca meciul să se rejoace din minutul 1, pe 15 sau 16 martie, data exactă urmând să fie stabilită în curând.

Meciul dintre Sepsi OSK şi FC U Craiova se rejoacă

Se menține suspendarea suporterilor olteni, la şase meciuri disputate în deplasare. Ambele echipe vor primi aceeași amendă, de 22.500 de lei, conform GSP.

Până acum, clasamentul o dădea pe Sepsi pe ultimul loc de play-off. Acum, ordinea s-a schimbat şi pe acest loc a urcat FCU Craiova 1948. Echipa lui Adrian Mititelul speră că va ajunge în play-off.

Mai sunt în joc şase puncte, pentru fiecare echipă: cele din ultima etapă de sezon regulat şi cele din meciul care se va rejuca, conform.

citeşte şi: Craiova pierde cu 0 -3 partida cu Sepsi, întreruptă definitiv după scandări xenofobe

Meciul cu scandal a fost întrerupt în minutul 27, de arbitrul Andrei Chivulete, dupăă repetaate scandări xenofobe şi rasiste ale suporterilor olteni.

Aceste scandări erau cu atât mai lipsite de sens, cu cât cei doi patroni, Adrian Mititelu şi Laszlo Diosegi, stăteau alături, la tribuna oficială, uitându-se liniştiţi la meci.

Citeşte şi:  Alertă la pariuri. S-ar fi pariat mult pe victoria lui Sepsi contra CFR. Fluctuații mari de cote

După meci, Mititelu a pedepsit iniţial suporterii echipei, nepermiţându-le să intre pe stadion, la meciurile de pe teren propriu.

S-ar putea juca de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Cel mai ciudat este că meciul acesta sensibil s-ar putea rejuca de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar tot în aceeaşi zi Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, împlinește 55 de ani.

Miercuri, 15 martie, la Sfântu Gheorghe sunt programate mai multe evenimente care să marcheze momentul. Finanțatorul grupării din Oltenia crede că LPF va evita să programeze partida la această dată și se așteaptă ca meciul să aibă loc joi, 16 martie.

În etapa 30 din Superliga, FCU Craiova joacă la Sibiu, la FC Hermannstadt, iar Sepsi OSK la FCSB, în Capitală.

Oltenii au acum un punct în plus. Dacă bat la Sibiu, iar Sepsi OSK pierde cu FCSB, FCU Craiova 1948 e matematic în play-off, înainte de meciul de la Sfântu Gheorghe şi, teoretic, tensiunea partidei de la mijlocul săptămânii ar trebui să scadă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te