La ce suspendare se așteaptă Simona Halep. Ar reveni pe teren imediat după pronunțarea verdictului

DE Alex Darvari | 12.02.2023 - 21:18
Simona Halep - Foto: Profimedia

Simona Halep nu a fost încă audiată în ancheta declanșată după ce a fost dopată cu o substanță interzisă. Ultimele zvonuri vorbesc de o suspendare minimă ce va fi primită de Halep care poate începe să joace imediat după verdict.

SHARE

Halep este în afara circuitului de la US Open, adică de 6 luni.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Cine e persoana care o putea ajuta pe Halep să nu ia substanțe interzise. „Nu m-a mai sunat”

Surse din anturajul jucătoarei de tenis din Constanţa susţin că o situaţia dintre cei doi s-a schimbat, faţă de prima perioadă a colaborării cu antrenorul Mouratoglou. Se vorbeşte despre o deteriorare a relaţiei dintre Simona Halep şi Patrick Mouratoglou, conform surselor Orange Sport.  Aceleaşi surse din anturajul Simonei Halep susţin că ea ar putea lua în calcul să încheie colaborarea cu Patrick Mouratoglou, la aproape un an de când au făcut echipă. Avocaţii apărării se aşteaptă la o suspendare de şase luni, chiar dacă Simona Halep va demonstra că nu a luat deliberat substanţa interzisă.

Apărarea Simonei

Juriștii româno-francezi angajați de Halep au cerut ridicarea suspendării pe termen nelimitat. Cristian Jura, un judecător român care lucrează la Curtea de Arbitraj a dezvăluit că s-a constatat că substanța se află într-un supliment fără etichetare adecvată. Deși Roxadustat este un medicament eliberat pe bază de rețetă, formula fiind publică, există producători care nu respectă formula.

A consumat un produs infectat


„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat... Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”, a spus Jura.

Cu toate acestea regulamentele spun că responsabilitatea pentru consumul de suplimente și ceea ce conțin acestea revin sportivilor. Indiferent, dacă unele ingrediente sunt sau nu trecute pe etichetă. Această idee nu este în favoarea apărării Simonei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te