Jucătoare româncă de tenis, „părăsită” de antrenor pentru o colegă. Bătut de tatăl unui alt sportiv

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.01.2023 - 12:36
Ana Bogdan - Foto: Facebook
Jaqueline Cristian - Foto: Eurosport

Australian Open a început, azi, iar pe tabloul principal sunt 5 jucătoare din România. Două dintre ele au avut același antrenor, unul cu o reputație proastă dat fiind că a fost bătut de tatăl unui alt jucător.

SHARE

Francezul Thomas Drouet a antrenat-o, anul trecut, pe Jaqueline Cristian (foto jos) pe care a dus-o în Top 60 WTA. Este una antrenor bine văzut dat fiind că a mai lucrat cu o campioană la Wimbledon, Marion Bartoli, cu un finalist la Australian Open, Jo-Wilfred Tsonga, și un fost număr unu mondial de dublu, Timea Babos, a lucrat cu Drouet.

A renunțat la Jaqueline. A semnat cu Ana

Accidentată grav, la genunchi, la Doha în februarie 2022 și operată de Ion Codorean, Jaqueline a revenit ultimul US Open, ultimul Grand Slam. După acest turneu a fost părăsită de Drouet. 

„Nu eu am întrerupt colaborarea. El a întrerupt-o. Nu am specific lucrul ăsta până acum și nu am vrut să vorbesc! El a decis să plece!” a hotărât Jaqueline să declare la trei luni de la decizia stupefiantă a lui Drouet.

„Mi-a spus pur și simplu că nu mai poate să lucreze. Aveam tot programul făcut pentru tot finalul de sezon și, imediat după Cluj, a doua zi, mi-a spus că el nu mai poate să lucreze și că ar dori să iasă din contract. Normal, nu poți să ții omul cu forța, nu?...

Am fost lăsată cu ochii în soare în mijlocul revenirii mele, practic! Eu aveam trei turnee de când începusem să joc și clar, nu m-aș fi gândit o secundă că o să îmi schimb antrenorul fix când am nevoie de unul în cel mai crunt moment din carieră” a mai spus Jaqueline pentru Prosport despre cel mai ciudat moment trăit în carieră, mai ales că antrenorul francez nici nu a mai plecat de la Cluj unde a fost angajat de…Ana Bogdan, românca cu cel mai spectaculos sezon 2022 înainte să lucreze cu Drouet.

Cine e Jacqueline Cristian

Este pe locul 65 în clasamentul WTA. La vârsta de 13 ani a câștigat turneul ”Les Petits As”, învingând-o în finală pe deținătoarea titlului mondial și favorita numărul 1 a competiției, americanca Alicia Black.

Jaqueline a fost numărul 1 în clasamentul european printre tenismane sub vârsta de 14 ani. A câștigat 10 titluri ITF la simplu și 10 la dublu.

Citește și: Tasmanianul cu origini japoneze Eddie Jones conduce naţionala de rugby a Australiei

Ea a ajuns în sferturile de finală ale unui turneu WTA pentru prima dată în carieră la St. Petersburg Ladies' Trophy, turneu de nivel WTA 500, unde a pierdut în fața a capului de serie Svetlana Kuznetsova. În septembrie, ea a ajuns în semifinalele Astana Open 2021 pentru prima dată în carieră într-un turneu WTA.

 Cristian a ajuns în sferturile de finală ale primei ediții a Transylvania Open 2021 grație unui wildcard, unde a pierdut în fața capului de serie nr.1 Simona Halep. A intrat în Top 100 la 8 noiembrie 2021. La Linz Open 2021, ea a ajuns în finală după retragerea lui Halep din cauza unei accidentări din semifinală,[10] unde a fost învinsă de americanca Alison Riske cu scorul de 6-2, 2-6, 5-7.

Cine e Ana Bogdan

După ce și-a făcut debutul în turneul profesionist în 2007, ea a ajuns pe locul 46 mondial în clasamentul WTA în octombrie 2022. Acum e pe 63.

De ce a fost bătut Drouet

Spaniolii au fost cei care l-au condamnat, în 2013, la opt luni de închisoare pe John Tomic, tatăl lui Bernard Tomic, după ce australianul l-a bătut pe Thomas Drouet, fostul antrenor al lui Jaqueline Cristian.

ATP a interzis accesul tatălui lui Tomic la turneele din circuitul mondial masculin pentru 12 luni. John Tomic nu a fost încarcerat pentru că pedeapsa a fost mai mică de doi ani și nu a avut antecedente în Spania.

Australianul a fost judecat în Spania din cauză că bataia i-a administrat-o lui Drouet pe Paseo de la Castallana, bulevard din Madrid, în timpul turneului organizat de Ion Țiriac la “Caja Magica”.

John Tomic s-a apărat că „a fost în legitimă apărare” și că, la Monte Carlo (turneu ATP organizat înaintea Open-ului madrilen), franco-monegascul Drouet l-a agresat pe fiul lui, ex-numărul 17 ATP (11 octombrie 2016) de origine croa

 

Tehnicianul din Hexagon a trăit totuși o dramă: „a fost rupt” în bătaie și desfigurat de tatăl australianului Bernard Tomic, înainte de a semna cu Jaqueline Cristian pe care a dus-o în Top 60 WTA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te