Hănescu: Este impresionant să joci contra lui Nadal. E politicos. Novak Djokovic e arogant

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.03.2021 - 12:14
Nadal și Hănescu / prosport.ro

Victor Hănescu are amintiri de neuitat de la meciurile cu Rafael Nadal! Românul l-a și bătut pe marele campion spaniol, în 2003, în calificările Masters-ului de la Paris, iar Hănescu a fost impresionat de jocul ibericului.

SHARE

Ultima oară, cei doi au fost adversari la Roma, în 2010, atunci când Victor era pe locul 43 în lume. În urmă cu zece ani, Nadal s-a impus clar, scor 6-3, 6-2, iar în total Rafa are patru victorii în fața lui Hănescu.

„E incredibil să joci contra lui, este impresionant! Te poate și speria când vezi ce efect imprimă mingilor față de ceilalți jucători de top, cât de înalt joacă, ce viteză de deplasare are. Au fost momente în care nu-mi imaginam cum un om poate să se deplaseze atât de rapid și să prindă unele mingi care pentru alții erau încheiate. În momentul ăla, îți dai că ai pe cineva extraordinar în față”, a declarat Hănescu, la GSP.

 
„Lumea nu-l cunoștea foarte bine atunci, doar se vorbea că e un tânăr de perspectivă. A fost un meci foarte bun pentru mine. Mi-am dat seama că este un jucător senzațional, dar în acel meci am fost ceva mai bun decât el. Am reușit să-l bat în trei seturi, în tie-break-ul din decisiv. Foarte strâns a fost meciul, dar rămâne până la urmă o victorie în fața lui Nadal”, și-a adus aminte Hănescu, care l-a bătut pe Nadal în 2003, la Paris.

Dacă pe Novak Djokovic îl consideră arogant, Hănescu are numai cuvinte de laudă pentru Nadal: „Sincer, este foarte politicos, e un sportiv care discută cu oricine. E foarte modest și asta se vede prin tot ce declară, dar și prin maniera în care abordează turneele de la Roland Garros. Nu merge acolo cu atitudinea că a câștigat de nu știu câte ori, ci e modest. Asta arată puțin caracterul lui. Îmi aduc aminte că eram la Olimpiada de la Beijing. La ceremonia de deschidere, Nadal era lângă grupul nostru. A fost asaltat de sute de sportivi care voiau să facă o poză cu el. Nadal făcea poze cu fiecare, n-a spus în niciun moment că nu mai are chef sau nu mai poate. A făcut poze cu fiecare și asta arată ce fel de om este”, a dezvăluit Hănescu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.