Halep riscă să nu mai joace. Refuză o „înțelegere” cu Agenția Anti-doping pentru reducerea pedepsei

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.02.2023 - 14:41
Simona Halep - Foto: Profimedia

Simona Halep a fost văzută plecând într-o vacanță la Paris, iar acum avem și explicația: audierea sa se amână, din nou. Ea nu va negocia o înțelegere cu autoritățile și vrea să pledeze nevinovată. În cazul unei suspendări de doi ani (jumătate din maxim), carierea ei se termină.

SHARE

Simona Halep ar fi trebuit să fie audiată de organizația independentă Sports Resolutions pe 17 februarie, însă audierea a fost amânată până spre sfârșitul lunii.

Această amânare nu are legătură cu Simona Halep sau cu avocații care îi reprezintă cazul. Agenția Internațională de Integritate are un nou șef, iar Karen Moorhouse consideră că are nevoie de mai mult timp să studieze acest caz. Potrivit sursei citate, sportiva din România va pleda „nevinovată”.

Citește și: Adevărul ascuns soțului de Sofia Vicoveanca pentru a-i face viața mai bună. Singură de 20 de ani

Halep va pleda „nevinovată” în fața completului de trei judecători care îi vor judeca cazul, potrivit TVR Info. 

Florin Segărceanu, fost căpitan al echipelor României de Davis Cup și Fed Cup, a precizat despre Halep că „În ultima perioadă a fost de partea echipei lui Mouratoglou și cred că a comunicat mai mult în partea aceea. Se luptă împreună pentru aflarea adevărului și, bineînțeles, pentru rezolvarea suspendării”.

Citește și: Un soț gelos a montat o cameră ascunsă în sufragerie. A avut supriza vieții și, apoi, a fost arestat

„Este imposibil să se fi întâmplat ceva cu cunoștința ei. Chiar nu știu, sper măcar să se dovedească unde s-a greșit. Pot să bag mâna în foc că Simona nu a făcut niciodată asta conștientă”, a mai precizat Segărceanu, citatd e TVRinfo.

Simona Halep nu a mai jucat de peste 6 luni și se află pe locul 20.

 

Pedeapsă minimă?

Simona Halep nu a fost încă audiată în ancheta declanșată după ce a fost dopată cu o substanță interzisă. Ultimele zvonuri vorbesc de o suspendare minimă ce va fi primită de Halep care poate începe să joace imediat după verdict.

Există și posibilitatea ca pedeapsa să fie nu de 4 ani (maximă), ci de doi ani. În acest caz, cariera Simonei Halep se va încheia, jucătoarea având deja 31 de ani.

Apărarea Simonei


Juriștii româno-francezi angajați de Halep au cerut ridicarea suspendării pe termen nelimitat. Cristian Jura, un judecător român care lucrează la Curtea de Arbitraj a dezvăluit că s-a constatat că substanța se află într-un supliment fără etichetare adecvată. Deși Roxadustat este un medicament eliberat pe bază de rețetă, formula fiind publică, există producători care nu respectă formula.

A consumat un produs infectat

„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat... Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”, a spus Jura.

Cu toate acestea regulamentele spun că responsabilitatea pentru consumul de suplimente și ceea ce conțin acestea revin sportivilor. Indiferent, dacă unele ingrediente sunt sau nu trecute pe etichetă. Această idee nu este în favoarea apărării Simonei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te