Halep, pe „lista rușinii” sportivilor ce au corupt tenisul. Alături de un arbitru suspendat 12 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.08.2023 - 15:50
Halep, pe „lista rușinii” sportivilor ce au corupt tenisul - Foto: Profimedia Images

Simona Halep a fost menționată pe o „listă a rușinii” care a dus corupția în tenis în ultimii ani. Numele său e menționat alături de un arbitru care a primit 12 ani de suspendare și de alți doi tenismani.

SHARE

Simona Halep, care se află în așteptarea verdictului privind o eventuală suspendare, a fost menționată alături de alte trei nume controversate într-un articol despre corupția din tenis. 

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie anul trecut când a fost prinsă dopată la US Open.

„Corupția pune stăpânire pe lumea tenisului: un arbitru a primit o interdicție de 12 ani și o amendă de 15.000 de dolari pentru încălcarea regulamentului”, scrie publicația essentiallysport menționează include cazul Simonei Halep pentru a întări afirmația de mai sus.

Citește și: S-a aflat motivul pentru care Simona Halep rămâne suspendată. "Este o situație excepțională"

În ultimele câteva luni, tenisul a fost marcat de câteva suspendări, în special din cauza dopajului. Suspendările impuse unor jucători precum Simona Halep, Jenson Brooksby și Mikael Ymer i-au împiedicat să concureze la nivel profesionist, mai spune autorul

Halep, pe „lista rușinii” sportivilor ce au corupt tenisul

Suedezul Mikael Ymer a fost suspendat din tenisul profesionist pentru o perioadă de 18 luni, după ce Federația Internațională de Tenis (ITF) a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru trei abateri de la testarea în afara competiției.

Jucătorul american de tenis Jenson Brooksby a acceptat o suspendare provizorie din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, după ce a fost acuzat că a ratat trei teste antidoping într-o perioadă de 12 luni, a declarat pentru The Associated Press.

Citește și: WTA și-a „săpat groapa”! Halep a fost lăsată pe dinafară, iar fanii i-au criticat dur. „A câștigat”

Numele menționate mai sus au acum o companie nouă sub forma unui arbitru de tenis cunoscut. 

ITIA (Agenția Internațională de Integritate în Tenis) l-a suspendat pe Percy Flores, arbitrul bolivian, pentru 12 ani. După luni de investigații, aceștia l-au condamnat pentru modificarea scorurilor pentru pariuri. Raportul detaliază introducerea intenționată a unor rezultate incorecte și faptul că a cerut unui alt oficial să aibă un comportament corupt. Drept urmare, ITIA a venit cu o pedeapsă consistentă pentru arbitru.

Arbitrul bolivian a comis 31 de abateri de conduită într-un interval de mai puțin de 12 luni, între noiembrie 2021 și octombrie 2022. Vestea a șocat și a dezamăgit foarte mult frăția tenisului.

Citește și: Indicii că Halep poate lua 4 ani de suspendare. Ce au pățit 3 sportivi dopați cu aceeași substanță

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te