Halep, 4 ani de suspendare? O tenismenă dopată, care a folosit apărarea Simonei, aspru pedepsită

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.07.2023 - 20:31
Halep, 4 ani de suspendare? O tenismenă dopată, care a folosit apărarea Simonei, aspru pedepsită - Foto: Profimedia Images

Halep ar putea primi 4 ani de suspendare. Într-un caz similar, o jucătoare de tenis a fost aspru pedepsită de același for care a judecat-o pe Simona. Apărarea folosită de Halep seamănă cu a Anastasiei Shoshina, prinsă dopată și suspendată pentru 4 ani.

SHARE

Simona Halep ar putea primi 4 ani de suspendare după ce apărarea sa a invocat faptul că Halep s-a dopat accidental. Simona a fost prinsă dopată în urmă cu 9 luni la US Open. Ea a spus că a ingerat substanța dopantă din greșeală, aceasta fiind ascunsă într-un supliment alimentar.

Citește și: Persoana ce o ține pe Halep suspendată, scandal uriaș. Ajută sportivi să trișeze la teste antidoping

Halep a fost audiată abia zilele trecute, după o amânare de mai multe luni. 

Avocații Simonei Halep au susținut-o pe sportiva noastră, motivând consumul substanței interzise, Roxadustat, în acest fel: "un dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep".

De doi bani speranțe

În ciuda argumentelor avocaților, cei de la ITIA au replicat prompt. Ei susțin că Halep este în totalitate responsabilă pentru că a luat suplimente nutritive. Comincatul ITIA nu lasă loc de multe speranțe pentru Halep.
 
Citește și: Simona Halep, încă o acuzație de dopaj. Sângele nu era în parametrii normali. Cum se apără sportiva
 
„Orice jucătoare de tenis care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Exact asta a pățit Halep a consumat suplimente contaminate cu Roxadustat și, prin urmare, și-a asumat riscul de a fi supusă sancțiunilor în temeiul Programului anti-doping de tenis.
 
Este responsabilitatea Simonei Halep să întreprindă propriile cercetări cu privire la utilizarea suplimentelor. ITIA nu recomandă niciun supliment. Orice jucător care consumă un supliment alimentar o face pe propriul risc. Jucătorii care consumă suplimente pot consuma din neatenție, involuntar, substanțe interzise”, a fost mesajul ITIA, după argumentele expuse de avocații Simonei”, a transmis ITIA.
 
Aceeași poziție intarnsigentă o are și tribunalul sportiv care judecă acest caz al Simonei Halep. În 2020, o tenismenă din Ucraina a fost suspendată la 4 ani după ce a fost prinsă dopată. Ea s-a apărat exact ca Halep, invocând faptul că nu a știu ce a ingerat.
 
Cazul este AICI 

O decizie în cazul Federației Internaționale de Tenis (ITF) împotriva Anastasiya Shoshyna a fost emisă de către Comitetul Independent al ITF.

La 30 noiembrie 2020, ITF i-a emis doamnei Shoshyna o notificare de imputare pentru prezența sunbtanței stanozolol, într-o probă recoltată în competiție la 26 octombrie 2020.

Sportiva a fost aduiată asemeni lui Halep. Shoshyna a spus că a ingerat substanța dopantă accidental, fie când a luat un supliment alimentar, fie printr-un aliment contaminat atunci când a luat masa. Ea a pledat exact ca Halep susținând că este o victimă inocentă. Jucătoarea din Ucraina a spus, în fața comisiei, că încearcă, alături de staful ei, să identifice de unde a putut ingera substanța dopantă și că nu a avut nicio intenție să încalce legea.

Verdictul judecătorilor a fost foarte dur. Jucătoarea din Ucraina a primit 4 anid e suspendare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te