Gimnaștii români mai dau o luptă pentru calificarea la JO

DE Mihai Duță | Actualizat: 23.04.2021 - 10:06
Larisa Iordache a revenit în activitate după o pauză de trei ani și are șanse să se califice la Jocurile Olimpice - Foto: Facebook

Echipa de gimnastică a României nu s-a calificat la Jocurile Olimpice, însă este reprezentată individual de Marian Drăgulescu și Maria Holbură. Campionatele Europene mai oferă șansa de a merge la Tokyo și pentru alți sportivi.

SHARE

Campionatul european de gimnastică ritmică are, la această ediție, o miză dublă pentru sportivii români. Pe lângă medaliile la competiția individuală și pe aparate, România își propune să mai califice doi sportivi la Jocurile Olimpice, unul la masculin şi unul la feminin.

La competiția feminină, Larisa Iordache, Antonia Duţă şi Maria Ceplinschi vor concura și pentru a obține un loc la Tokyo, în timp ce Marian Drăgulescu, Andrei Muntean şi Emilian Neagu, vor reprezenta România în competiția masculină.

Lotul va fi însoțit de antrenorii  Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Nicolae Forminte, Lucian Sandu, Ştefan Gal şi Marius Urzică.

Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Răzvan Marc (din cauza unor probleme medicale), Maria Holbură şi Eduard Gavrilă (insuficient pregătiţi pentru nivelul concursului) nu vor participa la Campionatele Europene, deși inițial erau înscriși.

Campionatul European are loc între 21 și 25 aprilie la Basel (Elveția). 

În momentul de față, România are doar doi gimnaști calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Marian Drăgulescu (sărituri) şi Maria Holbură (individual compus).

Cum a ajutat-o pandemia pe Larisa Iordache

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a însemnat o nouă șansă de calificare pentru cunoscuta gimnastă Larisa Iordache (24 de ani) care a revenit în activitate în noiembrie 2020, după trei ani de pauză din cauza unor accidentări.

Până să ajungă la prima competiție, Larisa a făcut și COVID-19. În noiembrie. a participat la Campionatele Naţionale de la Ploieşti, unde a concurat în afara competiţiei la patru aparate.

În noiembrie

Gimnasta Larisa Iordache a revenit în activitate după trei ani de pauză, la Campionatele Naţionale de la Ploieşti, unde a concurat în afara competiţiei la patru aparate.

Apoi, în decembrie, a câștigat patru medalii la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Mersin (Turcia): aur la bârnă și sol, argint la sărituri și cu echipa.

A fost, într-adevăr, o ediție la care au lipsit echipe importante din Europa precum Marea Britanie, Franța, Olanda și Rusia.

Însă această competiție a arătat că Larisa poate spera să se califice la Jocurile Olimpice. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.