FOTO Simona Halep a primit decorația pentru victoria de la Wimbledon

DE Maria Țăpuru | Actualizat: 30.07.2019 - 16:49
Simona Halep, decorată de Iohannis. Foto Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a menționat în discursul său lipsa sprijinului financiar și lipsa condițiilor care îi fac pe tineri să renunțe la sport.

SHARE

Președintele Klaus Iohannis a decorat-o, luni, pe Simona Halep,într-o ceremonie ce a avut loc la Palatul Cotroceni, după ce a jucătoarea câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

„Dragă Simona Halep, Vă confer astăzi cea mai înaltă distincţie a statului român ca recunoaştere şi preţuire profundă pentru câştigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum şi pentru parcursul profesional de excepţie de până acum. (...) Vă doresc să aveţi parte de succes în tot ceea ce v-aţi propus să faceţi şi să rămâneţi la fel de ataşată şi fidelă valorilor în care credeţi şi pe care le promovaţi constant. De azi înainte, când spui Halep, spui România şi când spui România, spui Halep!”, a transmis Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei, potrivit Mediafax.

„Este păcat, şi o spun cu mare regret, că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităţilor statului. Cel mai elocvent exemplu este că aţi câştigat un turneu disputat pe un teren cu iarbă, fără ca noi, în România, să avem măcar aşa ceva.

Mulţi copii talentaţi renunţă sau nu pot face performanţă pentru că fie le lipseşte sprijinul financiar, fie nu au condiţii să se antreneze. Toate aceste lipsuri îi determină pe cei mai mulţi să renunţe. Când ei se pierd, pierdem noi toţi, pierde România. Exemplul pe care îl oferiţi trebuie să impulsioneze autorităţile să gândească o strategie pentru a putea susţine sportul românesc.”

Simona Halep a afirmat emoționată ca este mai greu decât la Wimbledon și le-a mulțumit părinţilor, antrenorilor și preşedintelui Klaus Iohannis.

„Domnule preşedinte, vă mulţumesc foarte mult pentru cea mai înaltă distincţie a României este o mare onoare pentru mine, o recunoaştere şi o preţuire faţă de munca mea. Vă mulţumesc foarte mult din nou.

Sper prin aceste rezultate să inspir pe toţi copiii să le transmit dorinţa şi plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolţi nu numai în cariera sportivă ci şi în cea personală.

Bineînţeles vreau să le mulţumesc părinţilor, familiei că au fost alături de mine de fiecare dată, antrenorilor mei de când am început tenisul, sunt destul de mulţi, dar vreau să le mulţumesc pentru că au construit această casă, cum îi spun eu, carierei mele, fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea am ajuns la acest nivel, cel mai înalt nivel în tenis.

Echipei mele de acum, domnului Daniel Dobre, Teo Cercel, bineînţeles şi lui Daraen Cahill care este parte a succesului meu de până acum, mulţumesc că sunteţi înţelegători cu mine şi îmi sunteţi alături de fiecare dată.” a declarat tenismena.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te