Fotbal. România s-a calificat la EURO 2024. Ce sperau norvegienii până în ultimul moment

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.11.2023 - 14:37
Golurile victoriei au fost marcate de Hagi și Pușcaș Foto: sport pictures

România a câștigat meciul cu Israel cu 2-1 și se califică la EURO 2024. Au marcat Ianis Hagi și George Pușcaș. Tricolorii s-au întors duminică în țară. Norvegienii sperau ca „tricolorii” lui Iordănescu să piardă sau să facă măcar egal cu Israel.

SHARE

România a câștigat meciul cu Israel cu 2-1 și se califică la EURO 2024. Au marcat Ianis Hagi și George Pușcaș.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. Tricolorii au făcut un meci foarte bun în Ungaria, în ciuda unui start ratat, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63). Israelul deschisese scorul în min. 2, prin Eran Zahavi (2), conform Digi 24.

Fotbal. România s-a calificat la EURO 2024. Golurile victoriei au fost marcate de Hagi și Pușcaș

România a obținut calificarea la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45), scrie sport.ro.

Norvegienii sperau să pierdem sau să facem egal

Meciul dintre Israel și România a fost urmărit cu sufletul la gură și de norvegieni, care sperau ca „tricolorii” lui Iordănescu să piardă sau să facă măcar egal cu Israel.

Motivul? Norvegia a ratat calificarea la turneul final din Germania, clasându-se pe locul trei în Grupa A, iar acum avea nevoie de puțin ajutor din partea Elveției și Israelului pentru a spera că va prinde calificarea pe ruta Ligii Națiunilor.

În clasamentul Ligii Națiunilor, Norvegia se află sub Elveția și Israel, dar peste România, ceea ce însemnă că dacă primele două s-ar fi calificat la braț la Euro, atunci Norvegia mai avea o șansă de calificare pe ruta Nations League, dar așa, această șansă îi va reveni acum Israelului.

„Acum este clar: Campionatul European din 2024 va fi fără Norvegia”, au titrat norvegienii, care au completat: „Totul arăta foate bine la începutul meciului, însă bucuria a fost de scurtă durată, deoarece nu mult mai târziu, George Pușcaș a restabilit egalitatea.

Ianis Hagi a marcat și el în minutul 63, iar cu acest rezultat atât România, cât și Elveția au obținut calificarea la Euro”, au scris norvegienii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te