Fostul mare fotbalist portughez Luis Figo: „Super Liga a murit”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 24.11.2021 - 19:00
Fostul mare fotbalist portughez Luis Figo: „Super Liga a murit”. / Foto: eurosport.ro

"Super Liga a murit", a declarat fostul mare jucător portughez Luis Figo, câştigător al Balonului de Aur în anul 2000, în opinia căruia "este normal ca lumea fotbalului să fie împotriva acestei competiţii", transmite EFE.

SHARE

Consilier pentru UEFA, Figo a răspuns comunicatului emis marţi de Super Ligă, în care erau semnalate abuzuri ale forului fotbalistic european: "Super Liga a murit. (...) eu nu cred că există abuzuri. Liga Campionilor este un sistem care a fost construit acum 70 de ani şi care în mod logic va trebui să evolueze împreună cu societatea şi cu fotbalul. Mă surprinde că echipe care au fost în asociaţia cluburilor şi au aprobat noul format al Ligii Campionilor vin din spate pentru a face o nouă competiţie."

Citește și: Un preot, în scandalul dintre Tzancă Uraganu și „Stăpânul din Lombardia”: „Să te ierte Dumnezeu!”

"UEFA nu este împotriva niciunei echipe, fiindcă nimeni nu le-a exclus pe acele echipe din competiţii. Au optat pentru o competiţie de care beneficiază doar 20 de echipe şi este logic ca celelalte, şi lumea fotbalului în general, să fie împotriva acestei situaţii", a spus Figo, aflat la Madrid cu ocazia unei ceremonii.

Real Madrid, una din fostele echipe ale lui Figo, joacă miercuri pe terenul lui Sheriff Tiraspol, ce a reuşit o mare surpriză la sfârşitul lui septembrie, impunându-se cu 2-1 pe Santiago Bernabeu.

Citește și: Celine Dion suferă de distrofie musculară. A ajuns la 40 de kilograme și nu mai poate să meargă

"Meciurile din Liga Campionilor sunt mereu complicate, este competiţia cea mai puternică la nivel de cluburi, iar Real are posibilitatea să obţină calificarea şi să încheie pe primul loc împotriva unei formaţii care este, până acum, surpriza grupei", a spus Figo.

"Real Madrid este bine, cred că se numără printre favoritele la câştigarea campionatului. Pentru Liga Campionilor îmi place Bayern Munchen, are fotbalişti foarte buni şi joacă foarte bine", a adăugat portughezul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.