EXCLUSIV Ilie Năstase: Djokovic să plătească! Trebuia să respecte regulile.

DE Mihai Duță | Actualizat: 24.06.2020 - 12:24
Foto: INQUAM Photos/ Alexandru Bușcă

Ilie Năastse crede că marile turnee, inclusiv US Open ar putea fi afectate după ce Novak Djokovic, soția sa, sportivi și oameni din public au fost depistați pozitiv la COVID 19 după competiția organizată de jucătorul sârb în Croația și Serbia.

SHARE

"Știa că e un risc când au fost atâția spectatori acolo. Acum cred că s-a potolit. Când toți ceilalți în lume sunt nebuni și el e deștept, uite că a pățit-o. Nu-i doresc nimănui să pățească ceva, dar dacă iei o astfel de inițiativă trebuie să ți-o asumi până la capăt.

Dacă toată lumea păstrează regulile și e adevărat ce se spune că virusul e foarte periculos, atunci trebuie să respectăm. Dar dacă nu vrei să respecți, trebuie să plătești. Ce-i trebuia lui Djokovic acest turneu? Nu avea bani? Nu putea să joace el singur cu un alt băiat? Turneul ăsta n-a folosit la nimeni, mai ales că nu era ceva oficial", a declarat Ilie Năstase pentru Newsweek România. 

Fostul tenismen crede că vor fi afectate și turneele oficiale, în sensul că se vor juca mult mai târziu decât ar fi trebuit. Și US Open ar putea avea de suferit din cauza celor întâmplate la turneul organizat de Djokovic. 

Novak Djokovic, soția sa, tenismenii Viktor Troicki, Grigor Dimitrov și Borna Coric au fost depistați ca fiind infectați cu COVID 19 după a doua etapă a competiției Adria Tour, organizată de Djokovic în Croația și Serbia. Alpturi de ei, multe alte persoane din staff și din public s-au infectat cu nou coronavirus.

În acest moment, 81 de persoane care au participat la Adria Tour sunt în izolare sau carantină.

Ultima etapă aavut loc cu public, însă nimeni nu a purtat măști de protecție, iar jucătorii s-au amestecat între ei după meciurile de tenis și au făcut fotografii cu copiii de mingi și cu oficialii turneului.

Nu au fost făcute nici teste participanților la turneu înainte de începerea evenimentului.  

Djokovic este un antivaccinist convins declarând, în aprilie, că preferă să nu fie vaccinat împotriva coronavirusului și că știe ce este cel mai bine pentru corpul său. Soția sa a distribuit pe Facebook un articol care leagă apariția virusului de antenele 5G – una dintre teoriile conspiraționiste lansate de Rusia în toată lumea.

Criticat de președintele Federației Internaționale de Tenis

”Este evident că ne confruntăm cu o situație neplăcută, ne pare rău pentru sportivi, ne dorim să revină cât de curând posibil, dar ce s-a întâmplat la Belgrad trebuie să fie o lecție pe care să o învețe toți.

Pot compara situația de acolo cu cea a unui copil, căruia îi spui să poarte cască când merge pe bicicletă, refuză, și ajunge să poarte cască doar după ce cade de pe bicicletă și se lovește. Acum știm cât de ușor se poate lua acest virus și știm că trebuie să fim precauți”, a declarat Andrea Gaudenzi, președintele ATP.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te