Eliza Buceschi se retrage din echipa națională de handbal. Este a doua sportivă care renunță

DE Alexandra Lupascu | 29.09.2024 - 14:46
Eliza Buceschi se retrage din echipa națională de handbal. Este a doua sportivă care renunță Foto: Facebook/ Eliza Buceschi
Eliza Buceschi se retrage din echipa națională de handbal. Este a doua sportivă care renunță Foto: Facebook/ Eliza Buceschi

Eliza Buceschi se retrage din echipa națională de handabal. Care este motivul pentru care sportiva a luat această decizie drastică.

SHARE

Centrul Eliza Buceschi a anunţat, duminică, într-o postare pe contul său de Instagram că se retrage din echipa naţională de handbal feminin.

''Nu vârsta sau accidentările m-au făcut să iau această decizie, ci mai degrabă modul în care s-au desfăşurat lucrurile după Campionatul Mondial, turneu în care am jucat practic la sacrificiu, în dorinţa imensă de a ne califica la turneul preolimpic'', a explicat Buceschi, jucătoare la vicecampioana CS Rapid Bucureşti.

Eliza Buceschi este a doua jucătoare de valoare care se retrage din echipa naţională după Cristina Neagu, care a renunţat la reprezentativă după Mondialul din 2023.

Eliza Buceschi se retrage din echipa națională de handbal. Este a doua sportivă care renunță

„În toată această perioadă de după Campionatul Mondial şi până la începutului acestui sezon nu am avut niciun contact cu vreun membru al staffului tehnic al primei reprezentative, timp în care s-au desfăşurat şi alte acţiuni ale echipei naţionale. 

La finalul lunii august, după un meci din cadrul Supercupei României, m-am întâlnit întâmplător cu selecţionerul României şi într-adevăr i-am comunicat decizia de a mă retrage din cadrul echipei naţionalei'', a mai transmis Buceschi.

Eliza Buceschi (31 ani) a înşirat, totodată, o serie de acţiuni la care a răspuns la echipa naţională şi în timpul cărora a suferit accidentări.

''Aventura mea alături de echipa naţională a început în anul 2011, când am participat la primul meu turneu final alături de echipa de senioare. De atunci şi până la sfârşitul anului trecut am răspuns cu mare bucurie fiecărei convocări pe care am primit-o, însă lucrurile nu au fost mereu atât de simple.

Accidentările au contribuit

 În anul 2016, înainte de turneul preolimpic am suferit o accidentare serioasă la gleznă, însă cu ajutorul medicamentelor şi infiltraţiilor am reuşit să joc, fapt care a agravat situaţia şi m-a făcut indisponibilă pentru tot restul sezonului.

Citește și: Handbal masculin: CS Dinamo București, victorie fantastică în Liga Campionilor, în fața polonezilor!

După Campionatul European din 2018, am avut nevoie de o intervenţie chirurgicală, ceea ce m-a făcut să pierd din nou a doua jumătate de sezon. Şi acestea sunt doar câteva exemple.

În ciuda tuturor accidentărilor am continuat să răspund pozitiv convocărilor şi a reprezentat o adevărată mândrie să fac asta. Însă, povestea ultimului Campionat Mondial este şi cea care m-a făcut să iau decizia de a renunţa la echipa naţională.

Citește și: VICTORIE absolută! CSM Bucureşti, a șasea oară câștigătoare a Supercupei României la handbal!

Pe tot parcursul turneului am jucat cu o accidentare care s-a agravat şi care m-a făcut indisponibilă pentru următoarele patru luni, ratând practic tot restul sezonului la echipa de club Rapid Bucureşti, căreia îi mulţumesc că a fost alături de mine şi m-a ajutat să trec peste aceste momente dificile'', a mai spus Buceschi.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te