Dosarul Sextape: Justiţia franceză a dedus suma de 230.000 € dintr-un cont al lui Karim Benzema

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.01.2022 - 18:21
Dosarul Sextape: Justiţia franceză a dedus suma de 230.000 € dintr-un cont al lui Karim Benzema. / Foto: bbc.com

Justiţia franceză a dedus suma de 230.000 de euro dintr-un cont al lui Karim Benzema în legătură cu afacerea Sextape, care a dus la condamnarea fotbalistului lui Real Madrid la un an de închisoare cu suspendare, scrie L'Equipe.

SHARE

Această sumă era datorată de Karim Benzema în contextul acţiunii civile care l-a opus lui Mathieu Valbuena, fostul său coleg de la naţionala Franţei.

Pe 24 noiembrie, tribunalul din Versailles l-a condamnat pe atacantul lui Real Madrid la un an de închisoare cu suspendare şi o amendă de 75.000 de euro pentru complicitate la tentativă de şantaj împotriva lui Mathieu Valbuena.

Citește și: VIDEO „Spiderman” s-a urcat pe fațada unui bloc din Tecuci și a furat o geacă

În ceea ce priveşte acţiunea civilă, cei cinci inculpaţi au fost obligaţi la plata în solidar a sumei de 150.000 de euro către Valbuena, cu titlul de despăgubire pentru prejudiciul moral. O condamnare însoţită de o executare provizorie. În plus, atacantul naţionalei Franţei a fost obligat să ramburseze părţii civile 80.000 de euro cheltuieli de judecată. Benzema şi avocatul său Antoine Vey au făcut apel împotriva acestei condamnări.

Cum atacantul lui Real nu a plătit cei 230.000 de euro solicitaţi de Valbuena în cadrul acţiunii civile, apărarea acestuia din urmă a pus sub sechestru această sumă prin intermediul executorului judecătoresc dintr-un cont bancar francez al lui Benzema vineri, 21 ianuarie. Acest lucru a provocat o blocare parţială a acestui cont, a precizat o sursă familiarizată cu acest dosar.

Apărarea lui Benzema ceruse să fie pusă sub sechestru această sumă de 230.000 de euro în aşteptarea procesului de apel.

"Acestea sunt consecinţe logice ale deciziei de plată imediată. Noi am cerut o plată pe cale amiabilă, care nu s-a întâmplat niciodată, aşa că am trecut la pasul următor", a reacţionat Paul-Albert Iweins, avocat al lui Valbuena.

Citește și: FOTO O tânără luptă cu stereotipurile. Nu își mai rade mustața și nu se mai pensează de doi ani

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu.

Benzema a fost acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.

Împotriva celorlalte patru persoane implicate în acest caz, tribunalul din Versailles a pronunţat condamnări mergând de la 18 luni de închisoare cu suspendare până la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te