Djokovic susține că a fost depistat cu COVID în decembrie. A doua zi, era fără mască la un eveniment

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.01.2022 - 14:34

Novak Djokovic vrea să convingă justiția australiană că nu trebuia să se vaccineze ca să poată intra în Australia pentru că fusese recent bolnav de COVID, iar acest lucru îl excepta de la vaccinare.

SHARE

El a depus documente în acest sens, care atestă că a fost confirmat pozitiv cu COVID la finele anului trecut și că între timp s-a vindecat. În paralel, pe conturile lui de socializare, Novak Djokovic apare a doua zi după ce a fost declarat pozitiv ca principal invitat la un eveniment public desfășurat la interior, unde a interacționat cu oameni și nimeni nu purta mască (foto sus).

Citește și: Fiul cântăreţei Sinead O’Connor, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis. Era dat dispărut de câteva zile

Justiția australiană a publicat la instanță de avocații lui Novak Djokovic, cu ajutorul cărora vor să convingă judecătorul să-i permită tenismanului intrarea în țară și participarea la Australian Open. Jucătorul a primit derogare medicală de vaccinare de la două comisii medicale independente angajate de Federația australiană de Tenis și de statul Victoria, în a cărui capitală, Melbourne, se desfășoară turneul, scrie Digi24.

Citește și: Urme de pantofi ale marocanului, găsite la locul unde ar fi ucis doi studenți. „E o coincidență”

În expunerea făcută, avocații arată că au depus documente din care rezultă că jucătorul sârb a fost depistat pozitiv cu COVID pe 16 decembrie 2021 și că după 14 zile nu mai prezenta febră sau simptome respiratorii, ceea ce înseamnă că s-a vindecat. Documentul care atestă testarea pozitivă a lui Djokovic a fost emis de Institutul de Sănătate Publică din Serbia, potrivit avocaților.

Djokovic, fără mască la un eveniment public a doua zi după ce a fost confirmat pozitiv

În paralel cu desfășurarea bătăliei juridice dintre tenisman și autoritățile australiene, mai trebuie remarcat un lucru. Pe 17 decembrie 2021, a doua zi după ce - potrivit propriilor susțineri - Novak Djokovic a fost depistat pozitiv cu COVID de către Institutul de Sănătate Publică din Serbia (16 decembrie 2021), jucătorul a participat la un eveniment public, al cărui principal invitat a fost chiar el: Serviciul Național de Poștă din Serbia a emis un timbru în onoarea jucătorului, care a participat la lansarea colecției filatelice.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.