Directorul CN Arcul de Triumf a interzis accesul naționalei de rugby pe propriul teren

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.02.2023 - 18:09
Echipa națională de rugby nu a putut să se antreneze înainte de meciul cu Belgia din Campionatul European Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Naționala de rugby a României nu a fost lăsată să se antreneze în această dimineață pe stadionul Arcul de Triumf. Decizia a fost luată de un director care a fost condamnat pentru delapidare, dar a fost numit totuși de Eduard Novak în funcția de șef al complexului.

SHARE

Decizia a fost luată de Radu Popa, șeful complexului sportiv Arcul de Triumf, care inițial își dăduse acordul. 

Terenul era protejat din cauza vremii, dar Alin Petrache, președintele FR de Rugby, a solicitat în scris ca jucătorii naționalei să se antreneze pe iarbă înaintea plecării la Bruxelles, după ce la ședințele de pregătire pe sintetic au existat patru accidentări, conform ProSport

Deși verbal răspunsul a fost pozitiv, la intrarea în stadion rugbiștii au fost întorși din drumul spre gazon.

Echipa României, care a trecut sâmbăta de Polonia cu 67-27, are programat următorul meci în data de 11 februarie, în deplasare, cu Belgia, apoi la interval de o săptămână cu Portugalia tot în deplasare.

 „Siguranța și securitatea jucătorilor sunt principalele obiective ale World Rugby, dar și a Federației Române de Rugby. Până în acest moment am avut deja 4 accidentați care au legătură directă cu antrenamentul pe gazon sintetic.

Echipa națională este în anul Cupei Mondiale, am început deja acest proces, iar nouă ni se refuză accesul în templul rugbyului românesc. Reprezentăm România în Campionatul European și am avut decența să nu intrăm pe terenul de iarbă când vremea nu ne-a permis.

Am avut o singură solicitare pentru un antrenament astăzi pe iarbă și din păcate am fost informați în această dimineață, cu câteva minute înainte de sesiunea de pregătire, că nu putem să folosim terenul central pentru 50 de minute.

Naționala este un simbol important pentru orice sportiv și mai mult un brand național. Nu putem accepta să fim trecuți la „și altele”. Asta este realitatea”, a declarat Alin Petrache, președintele FR de Rugby.

Citește și: VIDEO Viață de urmăriți general: Mircea Nebunu, petreceri cu Salam, Anaser Duduianu dă pilde pe net

Un condamnat pentru delapidare, pus șef la Complexul Arcul de Triumf de către Eduard Novak

Radu Dan Septimiu Popa a fost numit șef al Complexului Sportiv Arcul de Triumf de către ministrul Sportului, Eduard Novak.

Înainte de a fi numit la conducerea Complexului Sportiv Arcul de Triumf, Radu Dan Septimiu Popa fuses numit director adjunct la Complexul Sportiv Studențesc Tei.

Citește și: Cum a fost judecat un interlop român în doar 4 luni și a primit 11 ani de închisoare în Anglia

Odată cu trecerea CSS Tei la Ministerul Familiei, Radu Dan Septimiu Popa avea nevoie de o nouă funcție, iar Eduard Novak i-a acordat-o. 

Citește și: "Împăratul" și interlopii lui l-au făcut „tocăniță" cu răngile pe un proxenet concurent din Dublin

Popa Dan Septimiu Radu  a ocupat numeroase funcții de conducere în instituții publice: director al Administrației Lacuri Parcuri București (ALPAB), șef al Administrației Fondului pentru Mediu, consilier personal la Electrocentrale București (ELCEN), membru în Consiliul de Administrație al Bursei Română de Mărfuri București, director al Complexului Sportiv Național „Nicolae Navasart” și lista poate continua.

Citește și: Guvernul i-a dat Stadionul de Rugby Arcul de Triumf lui Novak, deși există un litigiu în instanță

Condamnat pentru delapidare în 2018

"O problema majoră apare în numirea lui Popa Dan Septimiu Radu în postul de director adjunct la CCSS Tei: pe 1 februarie 2018, Curtea de Apel București a decis, definitiv, să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri.

Inițial, instanța de fond, Judecătoria Sectorului 5, l-a condamnat pe Popa, la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare și o muncă neremunerata în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul DGASPC Sector 4. Conform motivării instanței, pe când acesta ocupă funcția de director al Bursei de Mărfuri București ”folosindu-se de înscrisuri false, și-a însușit și traficat pentru sine și pentru altul, bani și bunuri pe care le administra, creând un prejudiciu în dauna societăților BRM S.A. în valoare totală de 219.539,80 lei din care s-a recuperat suma de 24.800 lei”.

Conform deciziei Curții de Apel în Dosarul 25468/299/2015, în baza art.71 C. pen. interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.64 lit.a teza a ÎI-a şi lit.b C. pen. din 1969, adică dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, precum și dreptul de a ocupă o funcție implicând exercițiul autorității de stat", a arătat Sindicatul Național Sport și Tineret atunci când Popa Dan Septimiu Radu a fost numit director adjunct la CSS Tei. 

Dosarul în care a fost pronunțată această hotărâre de către Curtea de Apel București are numărul 25468/299/2015, însă fișa sa, pe Portalul Instanțelor de Judecată, este complet anonimizată, inclusiv părțile și minutele pe scurt ale ședințelor de judecată.

" În dosarele în care a fost cercetat, se regăsesc caracterizările și expresiile: delapidare în formă continuată, înscrisuri false, închisoare cu suspendare, dauna, condamnat, însușire necuvenita, traficat pentru sine și pentru altul, inculpat, prejudiciu, interzicerea ocupării unei funcții publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, sentința penală, 2 ani de închisoare", a mai arătat  Sindicatul Național Sport și Tineret.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te