Declaraţie şocantă făcută de Ion Ţiriac, despre proba de sânge a Simonei Halep. “A fost maltratată”

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.02.2024 - 11:50
Declaraţie şocantă făcută de Ion Ţiriac, despre proba de sânge a Simonei Halep. “A fost maltratată” - Foto: Profimedia Images
Declaraţie şocantă făcută de Ion Ţiriac, despre proba de sânge a Simonei Halep. “A fost maltratată” - Foto: Profimedia Images

Declaraţie şocantă făcută de Ion Ţiriac, despre proba de sânge a Simonei Halep. “A fost maltratată”. Fostul jucător de tenis şi manager sportiv contestă valabilitatea probei de sânge date de Simona Halep.

SHARE

Declaraţie şocantă făcută de Ion Ţiriac, despre proba de sânge a Simonei Halep. “A fost maltratată”. Fostul jucător de tenis şi manager sportiv contestă valabilitatea probei de sânge date de Simona Halep, de la care a pornit suspendarea tenismenei.

Românca a fost audiată pe 7 - 9 februarie, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), ca urmare a contestării suspendării de 4 ani dictate de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Declaraţie şocantă făcută de Ion Ţiriac, despre proba de sânge a Simonei Halep. “A fost maltratată.”.

Fostului lider mondial i s-a găsit substanța interzisă roxadustat în proba de urină și, de asemenea, nereguli în pașaportul biologic, după susținerea unei probe de sânge. Țiriac este convins, însă, că mostra din urmă nu ar trebui luată în considerare.

"Ce să vă spun? Eu nu știu mai multe decât voi și vă dau cuvântul meu, cu toate că am văzut-o. Nu știu pentru că n-are voie să vorbească sau a fost sfătuită să n-o facă.

Acum știm că proba de sânge a fost oarecum maltratată, să nu-i spun altfel, în România. Luată la 5 jumate dimineața, în trei ore trebuia să fie la -3 grade la nu știu ce laborator. Aia n-ar trebui admisă niciunde! Luată și după atâta timp, în ideea 'hai să mai descoperim o treabă'...

Citeşte şi: Când se dă verdictul TAS în cazul Halep? Simona: „O să ne revedem în scurt timp”

Hai să nu mai discutăm, să sperăm că TAS-ul va face treabă mai bună decât la Sydney (n.r. Sydney Dorcil, jucătoare de tenis americană suspendată 4 ani pentru dopaj). Sperăm că le vine un pic mintea la cap", a spus Țiriac, conform DigiSport.

Audierile în procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) dintre Simona Halep și Agenția Națională de Integritate a Tenisului (ITIA) s-au încheiat vineri după-amiază.

“A fost maltratată” - Foto: Profimedia Images

La scurt timp după ce Simona Halep și avocații săi au vorbit cu jurnaliștii prezenți în fața tribunalului, TAS a emis un comunicat, însă nu a oferit nicio informație importantă.

Citeşte şi: Ultima zi de audieri în cazul Simonei Halep la TAS. Patrick Mouratoglou și-a asumat „vina morală”

“Audierea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cadrul procedurilor de arbitraj CAS 2023/A/10025 Simona Halep v. International Tennis Integrity Agency (ITIA) şi TAS 2023/A/10227 International Tennis Integrity Agency (ITIA). Simona Halep s-a încheiat astăzi, la ora 15:30, cu pledoariile finale ale părţilor, aşa cum era prevăzut.

Părţile au fost informate că, în prezent, Comisia TAS însărcinată cu acest caz va delibera şi întocmi hotărârea arbitrală care să conţină decizia şi motivarea acesteia. Nu a fost anunţată o dată anume în ceea ce priveşte notificarea deciziei finale”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te