Fotbalist de geniu, care a jucat pentru România, condamnat la pușcărie. A condus 20 ani fără carnet

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.06.2023 - 19:27
Fotbalist de geniu, care a jucat pentru România, trimis la pușcărie - Foto: prosport.ro

Dănuț Lupu, considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști români, a fost condamnat la pușcărie. Decizia nu este definitivă. El a fost selecționat de mai multe ori în naționala de fotbal a României.

SHARE

Celebrul fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat la o pedeapsă cu executare. 

Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost prins, în repetate rânduri, în timp ce conducea fără să dețină un permis.  Magistrații au hotărât ca Dănuț Lupu să stea în spatele gratiilor timp de 7 luni și 10 zile după ce s-a dovedit că nu mai avea permis de conducere de peste 20 de ani, dar și așa a condus în nenumărate rânduri bolidul pe care îl deține.

Fotbalist de geniu, care a jucat pentru România, condamnat la pușcărie

La începutul lunii februarie 2023, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe fostul jucător al „Generației de Aur” la șase luni de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, iar atunci au decis să revoce amânarea unei condamnări mai vechi, de 6 luni de detenție, pronunțată pe 23 iulie 2020, de către Curtea de Apel Galați.

Astfel, Dănuț Lupu a fost condamnat să execute pedeapsa cea mai grea, adică de șase luni, dar la care s-a adăugat sporul de o treime, calculat la o lună și 10 zile, astfel că, în final, Lupu va avea de stat în detenție 7 luni și 10 zile, scrie prosport.ro

Lupu a jucat la Dunărea CSU, Dinamo, Panathinaikos, Korinthos FC, OFI Creta, Rapid, Brescia și Hapoel Tzafririm Holon.

Dănuț Lupu a fost la pușcărie în Grecia

În vara anului 1990, Lupu ajungea de la Dinamo la Panathinaikos. La acea vreme, clubul elen era condus de Yiorgos Vardinogiannis, unul din cei mai bogaţi oameni din Grecia.

Dănuț Lupu a dezvăluit cum a intrat în închisoare, dar și că a vrut să se sinucidă după ce a luat mai multe pastile.

"M-a chemat la el în birou și de acolo m-au arestat. Omul avea o putere extraordinară la vremea aia, cel puțin în perioada 1990 - 1996. Făcea ce voia el în Grecia, chiar numai ce voia el făcea. Acolo era o lege atunci, nu aveai voie să stai mai mult de două săptămâni în arest. Eu am stat vreo lună și jumătate.

Coboram peste stradă și îmi luam țigări. Nici poliștiștii de acolo nu credeau că o să mă duc. După o lună jumătate am fost transferat la Căminul Central și am stat vreo lună și ceva acolo. Eu am fost arestat din cauza faptului că am dat în el. I-am dat un pumn.

(n.r. despre pastilele pe care le-a luat) Trei zile nu am știut de mine. Eu, dacă am fost vinovat de-a lungul vieții mele, am tăcut din gură, dar dacă știam că nu am nicio vină... Am fost dus la spital. Nu știu ce a fost în mintea mea. (n.r. dacă a vrut să se sinucidă) Da. Trebuia să stau arestat acolo că a vrut el? Orice ar spune lumea, eu am fost arestat din cauza faptului că am dat în el", a spus Lupu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te