Cum poate câștiga Halep bani fără să joace la marile turnee în 2023. S-a decis când va fi judecată

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.04.2023 - 17:18
Simona halep - Foto: Profimedia Images

Simona halep a fost ssupendată pe o perioadă nedeterminată de Federația Internațională de Tenis după ce a fost prinsă dopată. Deși testul pozitiv a fost făcut după US Open, nu sunt semne că procesul ei va începe curând.

SHARE

Simona Halep este, deja, suspendată de peste 6 luni și nu este foarte clar când ar urma să fie judecată. Potrivit publciației britanice The Telegraph, va mai dura câteva săptămâni până la audieri. Apoi, alte săptămâni până la un verdict.

În cazul unei suspendări de numai 6 luni, Halep poate cere compensații. La pronunțarea verdictului, ea va fi ispășit deja o suspendare mai mare de jumătate de an.

Într-o postare pe Instagram, Muguruza a spus că "petrece timp cu familia și prietenii", înainte de a adăuga că "voi prelungi această perioadă până la vară, prin urmare voi rata sezonul de zgură și iarbă".

S-a decis când va fi audiată Halep care ratează marile turnee


Deși postarea lui Muguruza implică faptul că ar trebui să se întoarcă pentru toamnă, nu există un angajament ferm. La fel ca Ashleigh Barty - o altă campioană de la Wimbledon care s-a retras brusc în urmă cu un an - ea pare să-și fi pierdut entuziasmul pentru caruselul tenisului.

Citește și: Halep riscă să nu mai joace. Refuză o „înțelegere” cu Agenția Anti-doping pentru reducerea pedepsei


La 29 de ani, Muguruza este cu doi ani și jumătate mai în vârstă decât Barty și are mai mulți kilometri la activ. Ea este mai apropiată ca vârstă de Simona Halep, în vârstă de 31 de ani - o altă campioană de la Wimbledon - care nu a mai jucat de când a fost depistată pozitiv pentru o substanță interzisă la US Open de anul trecut. Simona Halep este încă la câteva săptămâni distanță înainte de a-și prezenta apărarea în fața unui tribunal”, este cel mia important detaliu al analizei din Telegraph. 

Publicația analizează starea tenisului fără marile ei campioane.

Simona Halep ar fi trebuit să fie audiată de organizația independentă Sports Resolutions pe 17 februarie, însă audierea a fost amânată până spre sfârșitul lunii. Acum, amânarea pare pe o perioadă nedeterminată.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Veste mare pentru Halep. Dopată, o campioană a folosit metoda „victimă inocentă” și a fost iertată

Ea a luat roxadustat, care este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Luând de bune informațiile britanicilor, ar mai fi câteva luni până la un verdictul final în cazul Halep. La aflarea verdictului, Simona Halep va avea minim 9 luni de suspendare. Iar, cea mai mică pedeapsă ar putea fi de 6 luni, dacă va demonstra că a luat fără voia ei suplimentele interzise.

În cel mai bun caz, la o suspendare de 6 luni, Halep ar putea reveni doar la US Open.

Pedeapsă minimă?


Simona Halep nu a fost încă audiată în ancheta declanșată după ce a fost dopată cu o substanță interzisă. Ultimele zvonuri vorbesc de o suspendare minimă ce va fi primită de Halep care poate începe să joace imediat după verdict.

Există și posibilitatea ca pedeapsa să fie nu de 4 ani (maximă), ci de doi ani. În acest caz, cariera Simonei Halep se va încheia, jucătoarea având deja 31 de ani.

Apărarea Simonei

Juriștii româno-francezi angajați de Halep au cerut ridicarea suspendării pe termen nelimitat. Cristian Jura, un judecător român care lucrează la Curtea de Arbitraj a dezvăluit că s-a constatat că substanța se află într-un supliment fără etichetare adecvată. Deși Roxadustat este un medicament eliberat pe bază de rețetă, formula fiind publică, există producători care nu respectă formula.

A consumat un produs infectat


„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat... Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”, a spus Jura.

Cu toate acestea regulamentele spun că responsabilitatea pentru consumul de suplimente și ceea ce conțin acestea revin sportivilor. Indiferent, dacă unele ingrediente sunt sau nu trecute pe etichetă. Această idee nu este în favoarea apărării Simonei.

Poate solicita Halep daune?

În evenutalitatea unei suspendări de numai 6 luni, ar urma ca sportiva noastră să fi fost suspendată pe o periaodă mai lungă. Urmare a tergiversării procesuluid e către Agenția antidoping. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te