Constantin David, zis „Flencea”, fosta extremă stângă a lui Dinamo, a murit de COVID

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.03.2021 - 08:35
Foto: gsp.roConstantin David, zis „Flencea”, fosta extremă stângă a lui Dinamo, a murit de COVID. /

Constantin David „Flencea”, campion cu Dinamo la începutul anilor '60, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Fosta extremă a „câinilor” se infectase cu COVID-19 și a murit la spital.

SHARE

„A făcut Covid, l-am dus la spital la Municipal, iar acolo... E teribil! Nu pot să concep că s-a dus, viața nu ne iartă. Avea stimulator cardiac, îi scăzuse tensiunea, riscam să-l pierdem din acel moment. Regimul de înmormântare a fost strict, o întreagă zăpăceală. 

L-am înmormântat în aceeași zi, în sac, nici nu mai vreau să vorbesc despre asta. Mulțumim tuturor celor care nu l-au uitat și aveți grijă de dumneavoastră”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, fratele fostului dinamovist, și el cadru medical, Dan David.

Citește și:

Doar 42 de paturi la ATI pentru pacienții COVID, în toată țara. 400 de cazuri de ATI, într-o lună

„Mi-am luat mingi, să joc și pe lumea cealaltă”

Acum o lună și jumătate, Constantin David a fost invitat la GSP Live, unde a făcut o dezvăluire emoționantă despre situația de la Dinamo. 

„Când te uiți la Dinamo, ți se face pielea de găină, vorba Andreei Esca. Cu cea mai mare părere de rău, dar la Dinamo nu pot să mă uit. Sunt cu inima, sunt cardiac. Dacă mă uit la Dinamo, mă apucă tensiunea, încep tâmplele să bată. Prefer să aud rezultatul la sfârșit. Dacă mă uit la meciurile lui Dinamo, îmi stă «ceasul»”, a mărturisit Constantin David.

Citește și:

Florin Iordache, salariu de 22.000 lei/ lună. Asimilat unui ministru, are mașină, secretară, diurne

„Cel mai mare regret e că nu sunt tânăr din nou. Mi-am luat mingi, să joc și pe lumea cealaltă. Îmi fac pregătirea, mi-am luat echipament, să fiu pregătit. Nu trebuie să ne pregătim? Alții își iau batiste, lumânări, eu mi-am luat mingi, sticle și pahare”, a mai spus Constantin David.

Constantin David a fost extremă stânga la Dinamo Bucureşti la începutul anilor '60, după care a jucat şi pentru „sateliţii” cu acelaşi nume din Bacău şi Piteşti. A prins acea generaţie dominatoare pregătită de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, unde străluceau, printre alţii, Ion şi Lică Nunweiller, Pârcălab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu şi Uţu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.