Cine e fotbalistul maghiar ce valorează peste Naţionala României. E de 7 ori mai scump ca Drăguşin

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.11.2023 - 14:35

Cine e fotbalistul maghiar ce valorează peste toată Naţionala României, de 7 ori mai scump decât Drăguşin. Dominik Szoboszlai face furori la FC Liverpool, în Premier League, dând pase de gol ştiinţifico-fantastice, poposite printre noi din fotbalul viitorului.

SHARE

"Transferul lui Mason Mount este ridiculizat, după ce au fost dezvăluite detaliile contractului-mamut al ungurului Dominik Szoboszlai", titrează This Is Anfield .

Szoboszlai trebuia să fie dublat la Liverpool de Mason Mount, de la Chelsea, dar ungurul a confirmat valoric rapid, ca alternativă contractuală.

Cine e fotbalistul maghiar care valorează cât toată Naționala României

Dar Mason Mount este nouar, deci s-ar fi înţeles foarte bine cu Szoboszlai la servă. Acesta din urmă joacă pe orice post, de la mijlocul terenului în sus. Mijlocaş central defensiv, mijlocaş de bandă, inter, extremă, vârf.

Are ambele picioare, dă pase luminoase, de 30-40 de metri, ca Liţă Dumitru, şi driblează ca Gazza, are magnet la balon ca Johann Cruyff şi e ca a gumilastic uman.

În Erste Bundesliga, la RB Leipzig, a înscris 22 de goluri și a dat 22 de pase decisive, în 91 de minute.

Citește și: ANALIZĂ Cum a ajuns Ungaria să ne umilească învingând Germania și Anglia. România, derby cu Feroe

Dominik Szoboszlai a devenit, prin transferul în Premiere League, cel mai scump jucător maghiar din istorie, după ce Liverpool i-a activat clauza de reziliere a contractului.

Liverpool trebuie să plătească 70 de milioane de euro. Căpitanul naționalei Ungariei, pentru care a înscris 7 goluri, în 32 de selecții, mai era sub contract cu RB Leipzig până în vara anului 2026.

Acesta este totuşi sub transferul la Liverpool al lui Virgil van Dijk (84,6 milioane de euro) și Darwin Nunez (80 de milioane de euro).

Citește și: Radu Drăguşin, preţ-record de transfer de la Genoa. Ar fi un record al tuturor timpurilor

Dar nici Van Dijk, nici Nunez nu sunt jucători de o factură atât de complexă și rafinată, au alte calități. Dar unde suntem noi?

Toată Naţionala României este cotată mult sub preţul actual de transfer al lui Szoboszlai. Să facem calcule, pe titularii actuali ai Naţionalei României. Între paranteze, valoarea de piaţă, conform Transfermarkt:

Horaţiu Moldovan (2 milioane de euro)
Andrei Raţiu (1,5 milioane de euro) - Radu Drăguşin (10 milioane de euro )Andrei Burcă (3,7 milioane de euro ) - Nicuşor Bancu (1,3 milioane de euro )
Vladimir Screciu (1,4 milioane de euro ) - Răzvan Marin (5 milioane ) - Nicușor Stanciu (5 milioane
Ianis Hagi (4 milioane ) - Denis Alibec (1 milion ) - Florinel Coman (4 milioane )

Puţin peste jumătate

Total: 38,9 milioane de euro, 3,9 milioane de euro sub jumătatea valorii de piaţă a lui Dominik Szoboszlai.

Scoruri interesante mai au Alex Cicâldău (4,3 milioane ), Olimpiu Moruțan (4 milioane ), Valentin Mihăilă (2,4 milioane ) și Dennis Man (3,5 milioane ). Dar tot suntem de-abia la 53,1 de milioane de euro.

Marea pierdere a lui Edward Iordănescu a fost Daniel Boloca (  8 million €). Jucătorul lui Sassuolo, o mare revelație din Serie A, nu a reușit să se adapteze la Naţionala României, pentru că nu vorbește deloc limba română și are ambiția să ajungă la Squadra Azzura.

Există la noi jucători (ca Horaţiu Moldovan, Radu Drăguşin, Răzvan Marin, Ianis Hagi - oprit de o gravă accidentare, Mihăilă, Man) care sunt bine cotați și ar putea fi vânduți sus, crescând cota Naţionalei, în timp ce Szoboszlai tocmai a făcut transferul.

Dar acestea deja sunt deziderate. Aici suntem acum.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te