Cine e campionul olimpic rus căruia i s-a refuzat intrarea în România. De ce e bănuit?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.02.2024 - 12:34
Cine e campionul olimpic rus căruia i s-a refuzat intrarea în Romania - Foto: Profimedia images

Cine e campionul olimpic rus căruia i s-a refuzat intrarea în România. Abdulrashid Sadulaev, cunoscut ca fiind de două ori campion olimpic la lupte libere, a întâmpinat probleme la granița României, unde i s-a interzis intrarea, chiar înaintea Campionatelor Europene de Lupte.

SHARE

Sportivul rus, Abdulrashid Sadulaev, care concurează la categoria de greutate până la 97 kg, a venit din Spania, unde obținuse viza necesară pentru a participa la competiția sportivă de lupte libere. Cu toate acestea, autoritățile vamale române i-au refuzat accesul, ridicând suspiciuni cu privire la persoana sa.

Cine e campionul olimpic rus căruia i s-a refuzat intrarea în România. De ce e bănuit?

Informația a fost confirmată de către șeful Federației Ruse de Lupte, Mikhail Mamiashvili, pentru agenția de presă TASS.

"Ambasada României glumește cu noi. Sperăm să obținem toate vizele la timp. Abdulrashid a zburat din țara pentru care a primit viză. A zburat la Barcelona, ​​de acolo la București, dar în România vameșii nu l-au lăsat să intre, au avut îndoieli cu privire la el și s-a luat decizia de a refuza intrarea lui. Este greu de imaginat ce motivează acest lucru", a declarat Mamiashvili. 

"Desigur, atât Abdulrashid a pierdut [din cauza refuzului de intrare], cât și echipa. Un fan aștepta un sportiv de acest nivel, Sadulaev este unul dintre cei mai doriți sportivi de pe covorașele oricărei țări. Și federația română de lupte a pierdut - sarcina lor este ca, cei mai puternici luptători să concureze cu atleții lor. Ce urmează cu selecția? Se va pregăti pentru turnee licențiate. Abdulrashid nu cedează provocărilor, da, este extrem de dezamăgit și surprins. Îl vom susține,” a adăugat Mikhail Mamiashvili.

În total, șapte luptători ruși de lupte libere și-au văzut refuzate vizele de către ambasada României. 

Federația Rusă de Lupte (RWF) și-a anunțat în urmă cu câteva zile lotul de lupte libere pentru Campionatele Europene din 2024, însă doar Magomedov (61 kg), Rashidov (65 kg) și Kurbanov (92 kg) au primit viză.

Campionatele Europene de lupte libere de la București

Campionatele Europene din 2024 vor avea loc în perioada 12-18 februarie la București. Luptătorii ruși de lupte libere pot concura în echipă completă doar ca sportivi individuali neutri.

 Printre cei cărora li s-au refuzat vizele se numără dublul campion olimpic Abdulrashid Sadulaev (97 kg), campionul de la Tokyo 2020, Zavur Uguev (57 kg), medaliatul cu bronz de la Tokyo 2020, Artur Naifonov (86 kg), campionul mondial David Baev (74 kg) și campionul european Kurban Shiraev (70 kg). 

"În acest moment lucrăm la corecții la cererea de înscriere a echipelor și, imediat ce totul va fi aprobat, vom publica loturile finale ale echipelor naționale ale Rusiei la lupte greco-romane, feminine și libere. Sperăm că echipele noastre vor participa cu loturile complete", a declarat directorul general al RWF, Yuri Fedorov, pentru Ria Novosti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te