CFR Cluj riscă să fie exclusă din competițiile europene: A primit o amendă record. Care sunt cauzele

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.03.2023 - 12:36
CFR Cluj riscă să fie exclusă din competițiile europene - Foto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907 Cluj

CFR Cluj riscă să fie exlcusă de UEFA din competițiile europene. A primit o amendă record pentru club datorită mai multor probleme financiare.

SHARE

UEFA a anunțat ieri pe site-ul oficial faptul că a luat măsuri disciplinare împotriva a 11 cluburi, printre care și CFR Cluj.

CFR Cluj riscă să fie exclusă din competițiile europene

„Prima Cameră a Corpului de Control Financiar al Cluburilor UEFA a anunțat astăzi că la unsprezece cluburi Aris Salonic, Astana, Borac Banja Luka, CFR Cluj, Floriana, Konyaspor, FC Kyzyl-Zhar, Olimpija Ljubljana, NK Osijek, Rijeka și Valmiera au fost impuse măsuri disciplinare din cauza nerespectării cerințelor de solvabilitate (fără datorii restante) în acest sezon 2022-2023”, scrie în comunicatul UEFA, unde sunt specificate și amenzile primite de fiecare echipă:

„În plus, următoarelor cluburi le-au fost aplicate amenzi pentru că au avut datorii în sezonul 2022/2023: CFR Cluj – 250.000 de euro”.

Forul european a anunțat și că echipa campioană a României va intra într-o perioadă de monitorizare și că alte abateri i-ar putea aduce suspendarea din Europa:

„Pentru CFR Cluj și NK Osijek excluderea se suspendă pentru o perioadă de probă de două sezoane și va fi pusă în aplicare numai dacă aceste cluburi nu îndeplinesc cerințele de solvabilitate în sezoanele 2023-2024 și 2024-2025”.

Restanțe la salarii și prime

Cum nici comunicatul CFR-ului nu oferea motivul exact al sancțiunii UEFA, presa a aflat care a fost cauza pentru care formația lui Neluțu Varga s-a trezit amendată de forul european.

Aceasta este legată de plata întârziată a unor salarii și prime de joc.

CFR Cluj a trebuit să ofere raportul contabil până la data de 1 ianuarie, așa cum se întâmplă în cazul echipelor prezente în cupele europene, care sunt evaluate de Corpul de Control Financiar de trei ori pe an.

La acea dată clujenii aveau datorii către mai mulți jucători, însemnând salarii și prime restante.

Ratarea transferului lui Yeboah a creat dificultăți suplimentare oficialilor CFR Cluj, care se bazau pe banii din acea mutare.

Dacă nu plăteau, ar fi fost suspendați

Cum clujenii aveau datorii la data de 1 ianuarie, UEFA a dispus automat amendarea echipei clujene și a obligat clubul din Gruia să achite restanțele.

Faptul că sancțiunea pecuniară nu a fost urmată și de o excludere din competițiile europene arată că CFR Cluj a achitat acele restanțe.

Astfel, echipa din Gruia s-a ales doar cu amendă și cu avertizarea de a fi exclusă la o nouă abatere, așa cum cere regulamentul UEFA, potrivit prosport.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te