Câți bani vor primi jucătorii naționalei României dacă se vor califica la EURO 2024

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.11.2023 - 14:25
Echipa națională de fotbal are șanse de calificare la EURO 2024 - imagine cu rol ilustrativ - Foto: INQUAM Photos/Bogdan Ioan Buda

România luptă cu șanse reale pentru calificarea la EURO 2024. Dincolo de miza sportivă, pentru jucători există și una financiară considerabilă. Ei își pot ajusta veniturile cu primele oferite de Federația Română de Fotbal.

SHARE

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a anunțat deja că jucătorii vor avea o primă considerabilă în cazul în care vor ajunge la EURO 2024. Deși oficialul FRF nu a dorit să facă publică suma, fostul fotbalist Vivi Răchită a afirmat că jucătorii pot încasa până la 150 de mii de euro de om în cazul unei calificări.

Câți bani vor primi jucătorii naționalei României dacă se vor califica la EURO 2024

UEFA oferă 9.25 de milioane de euro pentru fiecare echipă care obține calificarea la EURO 2024. La această sumă se adaugă și alte bonusuri, în funcție de rezultatele obținute la turneul final, după cum urmează:

·      Rezultat de egalitate în faza grupelor - 500 de mii de euro

·      Victorie în faza grupelor - 1 milion de euro

·      Calificarea în optimi - 1.5 milioane de euro

·      Calificarea în sferturile de finală - 2.5 milioane de euro

·      Calificarea în semifinale - 4 milioane de euro

·      Calificarea în finală - 5 milioane de euro

·      Câștigarea turneului - 8 milioane de euro

În aceste condiții, o echipă poate câștiga până la 34 de milioane de euro la EURO 2024. Pe lângă premiile oferite de UEFA, FRF poate încasa bonusuri și din contractele pe care le are cu sponsorii săi. De asemenea, poate atrage noi sponsori, având în vedere că prezența la un astfel de eveniment stârnește un interes ridicat în rândul populației. În aceste condiții, e de înțeles de ce FRF dorește să-i recompenseze pe jucători cu o sumă consistentă.

România are șanse bune de calificare

Cu două etape rămase de disputat, România este poziționată bine în cursa pentru calificarea la EURO 2024. Suntem pe prima poziție în grupa I, cu 16 puncte. Avem un punct peste Elveția și cinci peste Israel. Elveția are însă un meci mai puțin disputat, iar Israel are două mai puțin.

Cert este că România este poziționată bine în cursa pentru calificare. Acest lucru nu reiese doar din poziția în clasament (cu două etape rămase de disputat), ci și din cotele afișate de agențiile de pariuri sportive. Bookmakerii văd România cu șansa a doua la calificarea la EURO 2024, după Elveția, dar poziționată mai bine decât Israel, care va fi nevoită să joace 4 meciuri în 9 zile.

Echipa noastră va întâlni Israel, în Ungaria, pe 18 noiembrie, iar trei zile mai târziu va primi vizita Elveției, într-un meci pe Arena Națională la care sunt așteptați în jur de 50 de mii de spectatori. Programul încărcat al Israelului poate conta, iar România ar avea o șansă în plus să ajungă la EURO 2024.

România are cea mai bună apărare din grupă

România nu s-a remarcat printr-un joc spectaculos, dar până acum, în opt meciuri disputate deja în preliminarii, a reușit să scape neînvinsă. Chiar și cu Elveția, când a fost condusă cu 2-0, a revenit pe tabelă în ultimele minute și a obținut un rezultat de egalitate.

Apărarea a fost punctul forte al României în aceste preliminarii. Cu doar 4 goluri primite în 8 meciuri, defensiva României a fost la înălțime. Ca o comparație, Elveția a primit 8 goluri în 7 partide, iar Israel 7 în 6 confruntări. La polul opus, atacul nu a strălucit, dar avem cifre decente: 13 goluri marcate. Doar Elveția stă mai bine decât noi, cu 20 de goluri marcate.

Ultima prezență la un Campionat European a fost o dezamăgire

România a dezamăgit crunt la EURO 2016, când a fost calificată ultima dată la un turneu final. Echipa noastră a făcut parte dintr-o grupă cu Franța, Elveția și Albania, însă nu a reușit să treacă de faza grupelor. Am disputat meciul de deschidere de la EURO 2016, la Paris, contra țării gazdă. 

Am pierdut după un meci echilibrat, iar apoi am reușit să scoatem un punct din confruntarea cu Elveția, golul nostru fiind marcat de Bogdan Stancu. Aveam șanse reale de calificare cu o victorie în ultima rundă din grupe cu Albania, însă am pierdut. A fost un rezultat complet neașteptat la acel moment, care a trimis echipa națională acasă.

Ulterior am ratat calificarea la EURO 2020, în condițiile în care aveam posibilitatea să jucăm meciurile de acasă pe Arena Națională. Prezența la EURO 2024 este un obiectiv important, iar Edi Iordănescu a anunțat că va pleca de la echipa națională dacă nu-i va duce pe tricolori la turneul final.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te