Cariera lui Tiger Woods în golf s-ar putea încheia, după ce a fost implicat într-un accident rutier

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 24.02.2021 - 23:05
Viitor incert pentru Tiger Woods, după accidentul rutier/FOTO: Getty

Americanul Tiger Woods, superstarul golfului profesionist, considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport, riscă să pună capăt carierei sale excepţionale, la 45 de ani, după gravele leziuni la picioare pe care le-a suferit.

SHARE

Totuşi, în acest moment, nimic nu exclude o posibilă revenire a sa în forţă pe parcursul verde, în ciuda intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, pentru multiplele fracturi deschise la picior, cu inserarea unei tije metalice la tibie şi şuruburi, pentru consolidarea oaselor piciorului şi gleznei, conform AFP.

Accidentul s-a produs marţi dimineaţa, când Tiger Woods a ieşit de pe şosea şi s-a rostogolit de mai multe ori în timp ce circula singur la volanul maşinii sale, în apropiere de Los Angeles. Echipele de salvare au fost nevoite să folosească un instrument specializat şi un topor pentru a-l extrage pe jucător din automobil, acesta fiind transportat apoi la un spital din apropiere.

Niciun alt autovehicul nu pare să fie implicat în accident, potrivit serviciilor şerifului din comitatul Los Angeles, care a deschis o anchetă pentru a elucida circumstanţele.

Tiger Woods a mai trecut prin momente dificile în ultimii ani, fiind considerat pierdut pentru golf şi chiar incapabil să meargă, dar a reuşit în 2019 una dintre cele mai improbabile reveniri din istoria sportului.

 

Tiger Woods a suferit mai multe operații la spateMarea vedetă a golfului a suferit mai multe operaţii la spate şi s-a confruntat din nou cu probleme lombare înaintea accidentului de marţi. Ultima sa victorie datează din octombrie 2019, o eternitate pentru cel care a dominat cu autoritate acest sport, o lungă perioadă de timp.

Palmaresul său aproape fără egal include 15 titluri de Grans Slam, cu trei mai puţine decât mentorul său Jack Nicklaus, şi 82 de titluri PGA, un record pe care îl împarte cu compatriotul său Sam Snead.

Cu toate acestea, atunci când a revenit în competiţie, în ianuarie 2018, după mai multe încercări eşuate şi patru operaţii la spate, Woods a avut mari îndoieli. Incapabil să meargă o vreme, prăbuşit în adâncurile clasamentului mondial, deprimat, el a luat în calcul o încheiere a carierei.

Considerat jucătorul care a dus golful într-o nouă dimensiune, Tiger Woods a aterizat în lumea acestui sport la mijlocul anilor 1990 şi a trezit un interes extraordinar chiar de la început, graţie jocului său agresiv şi a pasiunii pe care nu ezita să o exprime.

Fenomen de precocitate, el a devenit cel mai tânăr câştigător al Mastersului, cel mai tânăr număr unu mondial şi cel mai tânăr jucător de golf care a câştigat 50 de turnee în circuitul nord-american. Între 1996 şi 2008, Woods a dominat categoric acest sport, cucerind 14 titluri de Mare Şlem.

 

Tiger Woods a dominat acest sportÎnsă, începând din 2009, el s-a confruntat cu probleme pe plan personal, după dezvăluirea numeroaselor sale infidelităţi, care au dus la despărţirea de soţia sa, modelul suedez Elin Nordegren, cu care are doi copii.

În urma acestui imens scandal, imaginea sa a fost puternic afectată, însă americanul nu a renunţat, iar în 2013 reuşeşte să devină din nou cel mai bine plătit sportiv din lume, potrivit revistei Forbes, care estimează că Woods a adunat peste 1,5 miliarde de dolari de la debutul său ca profesionist, în 1996.

Au urmat apoi problemele fizice care i-au perturbat cariera campionului din Statele Unite. El a efectuat prima dintre cele patru operaţii la spate în 2014. Afectat de această nouă lovitură, Woods începe să alimenteze din nou prima pagină a presei de scandal, fiind arestat după ce a adormit la volanul maşinii sale, sub influenţa unui cocktail de droguri şi antidepresive, într-o seară de mai din 2017, în Florida.

'Tigrul" a trecut însă şi peste acest episod, reuşind să se ridice din nou şi să câştige în 2019 al cincilea Masters din cariera sa. Însă, anul trecut în ianuarie, a fost operat din nou la spate, pentru a-şi fi îndepărtat un fragment de disc, care îi afecta un nerv. Nicio dată nu a fost fixată pentru revenirea sa în circuitul profesionist, care rămâne acum în suspans.

Poliţia californiană a precizat că nu s-a găsit "nicio dovadă" care să sugereze că Tiger Woods conducea sub influenţa drogurilor, medicamentelor sau alcoolului în momentul accidentului de marţi dimineaţă, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.