Care este fotbalistul Naţionalei care va rata Euro 2024

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.04.2024 - 13:19
Care este fotbalistul Naţionalei care va rata Euro 2024 - Foto: Profimedia Images
Care este fotbalistul Naţionalei care va rata Euro 2024 - Foto: Profimedia Images

Care este fotbalistul Naţionalei care va rata Euro 2024. Olimpiu Moruțan (24 de ani), extrema dreaptă a lui Ankaragucu, va rata Euro 2024.

SHARE

Care este fotbalistul Naţionalei care va rata Euro 2024. Olimpiu Moruțan (24 de ani), extrema dreaptă a lui Ankaragucu, va rata Euro 2024, după ce a suferit o accidentare gravă, aseară.

Moruţan a fost înlocuit în timpul remizei cu Beșiktaș Istanbul, scor 0-0, din turul semifinalelor Cupei Turciei.

Care este fotbalistul Naţionalei care va rata Euro 2024

El va fi operat și va lipsi aproximativ jumătate de an! În minutul 82 al partidei de pe stadionul Eryaman, conform gsp.ro, Moruțan a sărit pentru a intercepta balonul.

Fără să fie încomodat de vreun adversar, Moruțan a ratat mingea și a aterizat greșit, pe piciorul stâng. Acesta nu s-a mai putut ridica și a fost înlocuit imediat, de antrenorul Emre Belozoglu.

Accidentarea internaționalului român este una gravă: este vorba despre o ruptură a tendonului lui Ahile. Clubul din Turcia a anunțat că fotbalistul va fi operat cât mai curând posibil.

Citeşte şi: Un meci de fotbal cum altul nu a mai existat. A durat numai 50 de secunde!

„În urma examinărilor medicale ale lui Olimpiu Moruțan, care a ieșit accidentat în meciul cu Beșiktaș, s-a constatat că a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile. Fotbalistul va fi operat cât mai curând posibil”, a anunțat clubul Ankaragucu.

În mod cert, Olimpiu Moruțan nu va mai putea face parte din lotul lui Edward Iordănescu, la Euro 2024. O astfel de accidentare este extrem de gravă.

Foto: Profimedia Images

Majoritatea fotbaliștilor care își rup tendonul lui Ahile stau pe margine cel puțin 6 luni. Moruțan este titular incontestabil la Ankaragucu.

Citeşte şi: EURO2024: România învinge Elveția cu 1-0 și merge la EURO de pe primul loc și neînvinsă

El a adunat 30 de meciuri în campionat, reușind două goluri și 3 pase decisive. Fotbalistul are 3 goluri și în Cupă, unul dintre ele marcat chiar în victoria spectaculoasă din sferturi, cu Fenerbahce, scor 3-0.

Olimpiu Moruțan, unul dintre preferații lui Edward Iordănescu, a fost decisiv în campania de calificare pentru turneul final al Euro 2024.

Decisiv la Naţională

Intrat de cele mai multe ori de pe bancă, fostul fotbalist al celor de la FCSB a reușit 4 pase decisive, cele mai multe în cele 9 meciuri în care a jucat.

Două dintre ele au fost chiar în remiza scoasă de România pe terenul Elveției, scor 2-2. Acesta a intrat pe teren în minutul 71 al victoriei cu Kosovo, de la București, scor 2-0.

Chiar dacă nu a fost decisiv, acesta a creat panică în multe momente, în defensiva kosovară, majoritatea acțiunilor ofensive ale „tricolorilor” pornind din piciorul acestuia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te