Canotaj: Șase echipaje românești s-au calificat în finalele Cupei Mondiale

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.05.2021 - 15:18
România are deja şase echipaje în finalele pentru medalii la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna. / Foto: digisport.ro

România are deja şase echipaje în finalele pentru medalii la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna (Elveţia), după cursele desfăşurate vineri, în cursul dimineţii.

SHARE

Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş au câştigat seria a doua la dublu rame feminin (07:30.96), iar Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş au ocupat primul loc în prima serie la dublu vâsle feminin (07:00.13).

În proba de patru rame feminin s-a desfăşurat o cursă test, toate echipajele având asigurată prezenţa în finală, între care şi două reprezentând România: Nicoleta Paşcanu, Elena Logofătu, Cristina-Georgiana Popescu şi Roxana-Iuliana Anghel au terminat pe locul al treilea (06:36.55), iar Beatrice-Mădălina Pascari, Alina-Maria Baleţchi, Mădălina Hegheş, Roxana Parascanu, pe cinci (06:42.72).

Citește și: Robert Glință, campion european la 100 m spate, David Popovici, calificat la 16 ani la Olimpiada

În finală au reuşit să acceadă şi băieţii de la patru rame (Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari), clasaţi pe locul secund în seria lor (06:00.05), la mică distanţă de Africa de Sud (05:59.97).

La dublu vâsle feminin, categorie uşoară, Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă au avut o cursă preliminară, în care s-au clasat pe locul al treilea (06:58.59), după Franţa (06:58.02) şi Marea Britanie (06:58.30).

În proba masculină de dublu rame, Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au încheiat pe locul secund în seria a doua (06:44.02), în urma Serbiei (06:37.35), şi vor evolua în recalificări.

În recalificări vor lua startul şi Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache, la dublu vâsle masculin, după ce au încheiat a treia serie pe locul al treilea (06:27.85), după Olanda 1 (06:22.51) şi Elveţia 1 (06:25.84).

Citește și: O nouă vedetă a sportului românesc. Daniel Martin, doborâtorul de recorduri

România avea deja echipaje calificate în toate aceste probe înaintea regatei preolimpice de la Lucerna, în care au obţinut biletele bărcile de 8+1, feminină şi masculină, care nu participă la Cupa Mondială de la Lucerna, informează Agerpres.

Canotajul românesc, la înălţine și la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Canotajul românesc va fi la înălţine la Jocurile Olimpice. Echipajele de 8+1 masculin şi feminin s-au calificat la Tokyo, iar în delegaţia care va face deplasarea în Japonia vor face parte 38 de sportivi doar din partea canotajului.

"Am muncit foarte mult pentru calificare, pentru noi e o calificare istorică. Barca de 8+1 nu s-a mai calificat de foarte mulţi ani. Ne bucură faptul că vom fi acolo, sperăm să facem o figură frumoasă. Pentru mine e prima ediţie la care particip, va fi de ne uitat cu siguranţă, mai ales dacă va fi şi încununată cu o medalie”, a declarat Adrian Muntean, cârmaciul bărcii de 8+1. 

"Ne propunem să mergem la Tokyo cu gândul la medalie, avem foarte mult de muncă până la plecare. Ştim că barca de 8+1 reprezintă regina canotajului şi îmi doresc ca la finalul competiţiei să-mi fac o poză cu fetele pe podium!", a spus și Dana Druncea, cârmăcita bărcii de 8+1, medaliata deja la JO din 2016, scrie telekomsport.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te