Antrenor surpriză la Manchester United. Nu a pregătit nicio echipă de top

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.11.2021 - 14:32
Antrenor surpriză la Manchester United./ marca

Tehnicianul german Ralf Rangnick a fost numit oficial, luni, antrenor interimar al echipei Manchester United, informează BBC.

SHARE

În vârstă de 63 de ani, el preia funcţia de la Michael Carrick, cel care a pregătit echipa după demiterea norvegianului Ole Gunnar Solskjaer, la 21 noiembrie, în urma înfrângerii cu Watford, scor 1-4.

Citește și: Omicron amână finala Cupei României la rugby. Echipa CSM Baia Mare, evacuată din Africa de Sud

Rangnick a părăsit rolul de responsabil pentru sport şi dezvoltare la clubul rus Lokomotiv Moscova pentru a prelua Manchester United. "Sunt încântat să mă alătur clubului Manchester United şi să mă concentrez să fac din acest sezon unul de succes”, a spus Rangnick. După sfârşitul acestui sezon, el va rămâne pe Old Trafford încă doi ani, într-un rol de consultant.

Primul său meci la conducerea echipei engleze, care ocupă locul 8 în Premier League, cu 18 puncte în 13 jocuri, ar putea fi împotriva formaţiei Arsenal, la 2 decembrie, dacă va primi la timp permisul de muncă. În caz contrar, Carrick va fi antrenorul principal de pe bancă. "Echipa este plină de talent şi are un echilibru excelent între tinereţe şi experienţă. Toate eforturile mele pentru următoarele şase luni vor consta în a-i ajuta pe aceşti jucători să-şi atingă potenţialul, atât individual, cât şi, cel mai important, ca echipă. Dincolo de asta, aştept cu nerăbdare să susţin obiectivele pe termen lung ale clubului, în calitate de consultant", a adăugat Rangnick.

Citește și: Cîmpeanu: Directorul școlii, responsabil cu asamblarea testelor de salivă. Când intervin părinții

El şi-a construit o reputaţie impresionantă de antrenor în timpul petrecut în Germania, atât tehnicianul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, cât şi managerul formaţiei Chelsea, Thomas Tuchel, vorbind foarte frumos despre compatriotul lor.

Rangnick a promovat cu echipa Ulm în Bundesliga, înainte de pregăti formaţiile Stuttgart, Hanovra, Hoffenheim, Schalke şi RB Leipzig.

Ralf Rangnick a câştigat Cupa Germaniei cu Schalke în 2011 şi a dus-o pe RB Leipzig în finală, în 2019, arată news.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.