Ana Bogdan a avut 5 mingi de meci, dar a pierdut dramatic la Wimbledon. A doborât un „record”

DE Alin Crișan | Actualizat: 07.07.2023 - 20:57
Ana Bogdan la Wimbledon - Foto: Profimedia Images

Ana Bogdan a pierdut dramatic „maratonul” cu Lesia Tsurenko din turul III de la Wimbledon, cedând în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-7 (18-20).

SHARE

Românca a cedat la micile detalii tie-break-ul decisivului, unul de poveste, iar visul „optimilor” într-un Slam rămâne unul interzis pentru ea. Ana a irosit cinci mingi de meci, iar ucraineanca a fructificat-o pe cea de-a șaptea!

Ana Bogdan a avut 5 mingi de meci, dar a pierdut dramatic la Wimbledon

Și Sorana Cîrstea (37 WTA) a avansat în turul 3. Acolo va da, mâine, la o oră ce urmează a fi anunțată de organizatori, de brazilianca Beatriz Haddad Maia (13 WTA)

Tot astăzi, în turul secund, Irina Begu (32 de ani, 30 WTA) a fost învinsă de rusoaica Anna Blinkova (24 de ani, 40 WTA), scor 5-7, 3-6. 

Ana Bogdan a trecut prin toate stările în meciul cu Lesia Tsurenko, un duel care a pus-o față în față cu atingerea celei mai importante performanțe din carieră.

Dezinvoltă și cu încrederea la cote maxime după prestațiile solide din primele două tururi, Ana a început excelent și partida cu Tsurenko. 

În control total, a ajuns rapid la 4-1, practicând același tenis extrem de agresiv și, în același timp, eficient. Setul s-a mai echilibrat la jumătatea lui, când Tsurenko a intrat s-a conectat cu adevărat la miza meciului, însă Ana s-a regrupat la timp. A stopat orice tentativă de revenire a ucrainencei și a închis manșa la 4, în 53 de minute.

Doar că, exact când toate piesele păreau că se așază pentru o calificare a româncei în săptămâna a doua la Wimbledon, au intervenit problemele.

Citește și: Izgonită de Elena Ceaușescu de pe scenă, o mare actriță moare de inimă rea. Avea doar 60 de ani

Ana a acuzat stări de rău la începutul setului doi. I-au fost luate pulsul și tensiunea, a beneficiat și de un time-out medical, însă „daunele” i-au periclitat, în bună măsură, șansele din setul secund.

Tsurenko a fost tot timpul la conducerea punctelor, în timp ce eleva lui Daniel Dobre, scoasă din ritm de starea de rău care persista, nu și-a mai coordonat la fel de bine loviturile.

Nici decisivul n-a început ideal pentru Ana Bogdan, însă românca n-a lăsat-o pe Tsurenko să se distanțeze. S-a „agățat” de orice șansă și, pe un val nebănuit de energie și adrenalină, a reușit să întoarcă setul în favoarea ei.

De la 2-3, reprezentanta României a bifat o serie remarcabilă de trei game-uri la rând care au pus-o în postura de a servi pentru meci. Un game slab pe propriul serviciu a „dărâmat”, însă, tot ce construise Ana până atunci. Tsurenko și-a recuperat break-ul și a împins setul în prelungiri. 

Ana Bogdan și Lesia Tsurenko au oferit cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Grand Slam!

Dramatismul a însoțit partida până la final. Bogdan a anihilat cu ultimele picături de energie o minge de meci a ucrainencei, iar totul avea să se decidă în tie-break. „Sfâșiate” de crampe, fiecare cu oportunitățile ei ratate, Ana și Lesia Tsurenko au oferit cel mai lung tie-break din istorie în turneele de Grand Slam!

Citește și: Stenograme din dosarul ”azilelor groazei”. Bătrâni bătuți și umiliți: ”Băi, nu mai comenta!”

Românca a irosit cinci mingi de meci, iar ucraineanca a trecut prima linia de finiș la cel de-al șaptelea matchpoint!

Tsurenko s-a prăbușit pe gazon imediat după ultimul punct, o scurtă eșuată a Anei, căreia nu i-a mai rămas decât să se sprijine deziluzionată de banda fileului, potrivit gsp.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te