VIDEO O maşină de pompieri este la un pas de o tragedie, tăind calea unui tren

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.04.2024 - 11:34

O maşină de pompieri este la un pas de o tragedie, tăind calea unui tren. Acest lucru s-a întâmplat în județul Cluj și a fost susprins de camere.

SHARE

O maşină de pompieri este la un pas de o tragedie, tăind calea unui tren. Acest lucru s-a întâmplat în județul Cluj și a fost susprins de camerele de supraveghere.

Echipajul de la Inspectoratul pentru situații de Urgență se afla în misiune. Chiar dacă autospeciala avea în funcțiune sistemele de avertizare sonoră și luminoasă, acest lucru nu îi da voie să forțeze trecerea la nivel cu calea ferată.

O maşină de pompieri este la un pas de o tragedie, tăind calea unui tren

În imagini se poate observa că autospeciala de la ISU Cluj trece cu doar trei secunde înaintea trenului. În urma acestui incident, mecanicul trenului a frânat trenul de urgență. Din fericire, niciun călător nu a fost rănit.

Codul Rutier este foarte clar la acest capitol. Șoferii sunt obligați să oprească atunci când întâlnesc indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Pompierul în cauza va fi cercetat disciplinar. În plus, el va rămâne fără permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Citeşte şi: Accident grav cu 4 victime în Turda, după ce două TIR-uri și două autoturisme s-au ciocnit violent

Cel mai probabil acesta nu va mai fi lăsat să conduce autospecialele de pompieri, după ce a dat dovadă de o maximă inconștiență. De asemenea, pompierul cu pricina va fi expertizat psihiatric.

ISU Cluj a declanșat cercetarea disciplinară a unui șofer de la Detașamentul Turda. Acesta a pus în pericol viața pompierilor de pe autospeciala pe care o conducerea.

El nu a respectat prevederile exprese ale Codului Rutier.

”Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj face următoarele precizări:

Citeşte şi: Plan Roșu de intervenție, la Câmpia Turzii. 14 angajați ai unei firme s-au intoxicat cu o substanță

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii.

La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD. Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii.

În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, a transmis ISU Cluj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te